22 decembrie 1989 – o zi memorabila in viata romanilor

Magazin Salajean 27 decembrie 2006 0

22 decembrie 1989 - o zi memorabila in viata romanilorZiua Eroilor Revolutiei din decembrie 1989 a fost comemorata si in municipiul Zalau, in cursul zilei de vineri, 22 dec. a.c., prin manifestari specifice. In prezenta oficalitatilor judetene si locale, un sobor de 10 preoti au oficiat un ceremonial religios, urmat de unul militar in memoria eroilor cazuti in timpul revolutiei, de acum 17 ani. In acest cadru Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau, Mircea Ghiurco – vicepresedintele CJ Salaj, Andrei Barbu Todea – prefectul judetului Salaj si Ioan Manaila – reprezentatul Asociatiei revolutionarilor au rostit alocutiuni despre insemnatatea acestei zile in viata noastra a tuturor.

Ceremonialul religios a fost urmat de depunerea de coroane si jerbe de flori la Monumetul Eroilor Revolutiei, din fata Parcului Central, de catre reprezentanti ai Primariei Zalau, Institutiei Prefectului, Ministerului Apararii si Internelor, Serviciului Roman de Informatii, Asociatiei Revolutionarilor, ai partidelor politice, precum si ai tuturor institutiilor din municipiu.

Cu prilejul sarbatorilor de iarna, cei prezenti au avut parte si de un miniconcert de colinde, interpretate de Corul Seminarului Teologic Zalau. Programul manifestarilor a continuat cu defilarea Garzii de Onoare si cu dineul oficial, avand ca locatie Sala de Cultura a Sindicatelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »