21 martie, Ziua Nationala a Copiilor Strazii

Magazin Salajean 21 martie 2007 0

Ziua de astazi, 21 martie, este considerata Ziua Nationala a Copiilor Strazii. Aceasta zi ar trebui sa fie un motiv de meditatie atat pentru societate, cat si pentru cei care fac parte din aceasta categorie sociala defavorizata. Poate soarta nu a fost asa darnica cu unii, dar, ca oameni, nu trebuie sa uitam de ei sau sa-i dam la o parte. Sunt si ei semenii nostri, chiar daca uneori trecem fara sa-i vedem, a declarat Valer Merce, coordonatorul Centrului de Prevennire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) al judetului Salaj.

Pentru a marca intr-o oarecare masura aceasta zi, inspectorul de specialitate, Mihaela Sava din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara (DASC) Zalau, impreuna cu specialisti din cadrul CPECA, vor initia o actiune de informare a asistentilor cazati in Adapostul de Noapte din subordinea DASC. Cu alte cuvinte, se doreste informarea cu privire la riscurile pe care le implica consumul de droguri, precum si efectele lui negative in viitor, asupra celor care consuma astfel de substante.

Specialistii CPECA vor vizita Adapostul de Noapte, la ora 20.30, cu scopul de a imbogati cunostintele asistatilor sau chiar de a pune bazele unui proces continuu de informare prin intermediul unor oameni cu pregatire in domeniu. Totodata, Crucea Rosie, filiala Salaj va oferi acestora mici cadouri constand in produse alimentare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »