În Sălaj: Saloanele de înfrumuseţare sunt cam neîngrijite…

Magazin Salajean 4 aprilie 2011 0

În Sălaj: Saloanele de înfrumuseţare sunt cam neîngrijite...

Din cele 18 saloane de înfrumuseţare corporală din judeţul Sălaj verificate, săptămânile trecute, de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, toate au fost găsite cu abateri. De la afişarea incompletă a tarifelor, lipsa afişării garanţiei serviciilor şi nerespectarea orarului de funcţionare, până la produse expirate – sunt doar câteva dintre neregulile descoperite în timpul verificărilor.

Potrivit directorului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj, Claudiu Silaghi, în toate saloanele au fost aplicate avertismente, dar şi opt amenzi în valoare totală de 2.600 de lei. Au fost găsite abateri precum: lipsa orarului de funcţionare şi a listei cu tarife, lipsa informării cu privire la serviciile prestate – categoria calităţii serviciilor, timpul de realizare, termenul de garanţie, riscuri previzibile; lista incompletă a tarifelor, precum şi neafişarea garanţiei acodate. De asemenea, la doi operatori economici s-au depistat produse cu termenul de valabilitate expirat, respectiv cremă colorantă şi lac de unghii. În plus, mai mult de jumătate dintre saloanele controlate nu erau dotate cu trusă medicală ori aceasta era incompletă, a precizat Silaghi.

Un aspect pozitiv s-a dovedit a fi însă faptul că în toate saloanele există aparatură de sterilizare, fiind respectate astfel normele de igienă, iar toţi operatorii economici aveau certificatele şi cursurile de igienă efectuate.

Reprezentantul CJPC Sălaj recomandă consumatorilor care apelează la serviciile unui salon de înfrumuseţare să verifice întâi dacă lista tarifelor este completă, detaliată, cu precizarea tarifului şi a tuturor operaţiunilor ce caracterizează serviciul. Pentru produsele folosite, respectiv vopsea de păr, nuanţator, fixativ, lac de păr, creme, ojă etc., recomandăm să cereţi precizări despre termenele de valabilitate. În cazul în care suferiţi de alergie la vreun produs cosmetic, solicitaţi date suplimentare privind produsele utilizate şi cereţi personalului din unitatea respectivă să vă facă dovada sterilizării instrumentarului utilizat, a precizat Silaghi. În cazul în care consumatorii constatată că în unele saloane de înfrumuseţare nu se respectă condiţiile de igienă, aceştia sunt rugaţi să sesizeze CJPC Sălaj, precum şi Direcţia de Sănătate Publică de pe raza teritorială a operatorilor economici.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »