În doar o săptămână: Agenţii comunitari au intervenit la 67 de solicitări

Magazin Salajean 27 mai 2011 0

În doar o săptămână: Agenţii comunitari au intervenit la 67 de solicitări

Nu mai puţin de 67 de solicitări ale cetăţenilor i-au pus pe drumuri pe agenţii comunitari zălăuani, în ultima săptămână, majoritatea cazurilor fiind însă soluţionate pe loc. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Comunitare Zalău, Lucian Trif, cele mai multe solicitări au venit din partea controlorilor de bilete din cadrul societăţii de transport public local. În aproape jumătate dintre cazuri, controlorii au solicitat ajutorul agenţilor comunitari pentru identificarea blatiştilor. De asemenea, în multe cazuri, cetăţenii au solicitat ajutorul agenţilor pentru a restabili liniştea şi ordinea publică în anumite zone din municipiu.

Mai precis, sunt chemaţi să intervină între grupurile de tineri care se adună pe timpul nopţii în diferite cartiere din municipiu şi ascultă muzică la volum ridicat, deranjând locatarii. Alte intervenţii ale agenţilor comunitari presupun îndrumarea către domiciliu a anumitor persoane care apelează la mila publică deşi sunt apte de muncă, precum şi sancţionarea unor proprietari de maşini care îşi parchează autoturismele în locuri interzise, fie ocupând alte locuri de parcare sau accesul într-o clădire, fie pentru încurcarea desfăşurării în mod normal a traficului, a declarat Lucian Trif, adăugând că opt dintre solicitări au fost transmise instituţiilor abilitate pentru competenta soluţionare.

Pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în perioada 19-26 mai, agenţii comunitari au sancţionat opt persoane. De asemenea, şapte cetăţeni au fost amendaţi pentru parcarea autovehiculelor în alte locuri decât cele special amenajate, iar cinci sancţiuni au fost aplicate unor persoane prinse că cerşesc pe străzile din municipiu, deşi sunt apte de muncă. În total, în perioada de referinţă, agenţii comunitari au dat 37 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, nouă sunt amenzi în valoare totală de 2.220 de lei, iar restul sunt avertismente.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »