În doar şapte zile: Poliţiştii sălăjeni au sancţionat aproape 700 de şoferi

Magazin Salajean 4 aprilie 2011 0

În doar şapte zile: Poliţiştii sălăjeni au sancţionat aproape 700 de şoferi

Aproximativ 100 de conducători auto au fost sacţionaţi în medie zilnic în ultimele şapte zile, de către poliţiştii rutieri sălăjeni, în acţiunile desfăşurate pe drumurile judeţului. Între abaterile constatate se numără: efectuarea unor depăşiri neregulamentare, oprirea pe interzis, folosirea telefonului la volan, încălcarea regimului legal de viteză cu până la 50 de kilometri pe oră, nesemnalizarea schimbării direcţiei de mers etc.

Conform unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, în perioada 25-31 martie, poliţiştii rutieri sălăjeni au aplicat 783 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 91.700 de lei, majoritatea proceselor verbale fiind întocmite conducătorilor auto. În decursul a şapte zile, au fost sancţionaţi contravenţional 696 de conducători auto pentru diferite abateri, dintre care 101 au condus autovehicule cu viteză peste limita legală. Totodată, s-au ales cu sancţiuni 67 de pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 17 persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzător, dar şi trei persoane care conduceau căruţe, se arată în informaţia de presă.

Pe lângă amenda primită, 30 de şoferi au rămas şi fără permisul auto, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. Aproape jumătate dintre aceştia au rămas pietoni după ce au fost prinşi de poliţişti efectuând depăşiri neregulamentare pe drumurile publice.

Poliţiştii continuă acţiunile preventive în trafic, în perioada 4-10 aprilie, vizând cu precădere respectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, mopedişti, motociclişti, precum şi respectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii auto pe linia vitezei, depăşiri neregulamentare, defecţiuni tehnice şi alcool.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »