20 de soferi, amendati pentru parcarea pe spatiile verzi si troture

Magazin Salajean 16 aprilie 2010 0

20 de soferi, amendati pentru parcarea pe spatiile verzi si troture

In doar o spaptamana, politistii comunitari au sanctionat 20 de soferi care si-au parcat autoturismele in alte locuri decat cele special amenajate. Din datele furnizate de purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare (PC) Zalau, Lucian Trif, in perioada 8-15 aprilie, au fost aplicate 20 de sanctiuni contraventionale soferilor care au parcat autoturismele in zone nepermise, dintre care 13 au fost cu amenzi in valoare totala de peste 3.000 de lei, iar restul cu avertismente.

Este vorba de proprietarii de autoturisme care si-au parcat masinile fie pe spatiile verzi, fie pe trotuare in zonele centrale ale orasului, impiedicand astfel traficul pietonal, a mentionat Trif. Totodata, in perioada analizata, agentii comunitari au sanctionat cinci persoane care au conturbat ordinea si linistea publica prin strigate si folosirea de instrumente muzicale la intensitate mare, opt persoane care au apelat la mila publica fiind apte de munca, o persoana a fost sanctionata pentru consum de alcool pe domeniul public iar o persoana a fost sanctionata deoarece a lasat cainele in libertate.

De asemenea, au fost sanctionate 21 de persoane pentru ca au aruncat resturi de tigari, coji de seminte si ambalaje etc. pe domeniul public, iar patru persoane au fost sanctionate deoarece au desfasurat activitati de comert stradal fara indeplinirea formelor legale. Valoarea totala a amenzilor aplicate este de 5.470 de lei. Tot in saptamana mentionata, agentii PC Zalau au raspuns la 40 de sesizari ale cetatenilor, din care 19 au fost rezolvate pe loc, iar restul de 21 au fost transmise institutiilor abilitate pentru competenta solutionare.

In perioada 16-18 aprilie, agentii comunitari vor asigura masurile de ordine in incinta Salii Sporturilor Zalau, cu ocazia Turneului de Volei la care participa echipele Remat Zalau, Unirea Dej, Tomis Constanta si Dinamo Buceresti. In data de 19 aprilie, agentii comunitari vor asigura masuri de ordine la patru unitati de invatamant pe timpul desfasurarii examenului de Bacalaureat 2010, respectiv de evaluarea competentelor digitale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »