104 amenzi contraventionale date de ISU

Magazin Salajean 12 septembrie 2008 0

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a judetului Salaj a aplicat, in cursul anului 2008, 426 de sanctiuni, din care 104 amenzi contraventionale in valoare de 53.700 lei si 438 de avertismente. Inspectia de prevenire a incendiilor a executat 808 controale si actiuni de prevenire in care au fost cuprinse 547 de institutii, 227 de operatori economici si 34 de comune, fiind depistate 1841 cauze potentiale de incendiu si alte incalcari ale normelor specifice. Dintre acestea, 1250 au fost solutionate operativ pe timpul controalelor, iar celelalte, care necesitau miloane financiare, au fost analizate si s-au luat masuri pana la inlaturarea definitiva a deficientelor. Controalele tehnice si actiunile de prevenire a incendiilor au fost finalizate prin 620 de analize ale activitatii de aparare.

Pe timpul controalelor si actiunilor de prevenire a incendiilor s-a avut in vedere evaluarea stadiului implementarii noilor prevederi legale in domeniul apararii impotriva incendiilor, in activitatea operatorilor economici, institutiilor si organismelor administratiei publice locale, insistandu-se pentru cunoasterea si interpretarea corecta a actelor normative, precum si a reglementarilor in vigoare.

De asemenea, s-a verificat modul in care se respecta regulile si masurile specifice pentru detectarea operativa a incendiilor si alarmarea fortelor, asigurarea evacuarii in siguranta a utilizatorilor si functionalitatea mijloacelor tehnice de prevenire si stingere a incendiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »