Zoo TV-ul si audienta

Magazin Salajean 28 aprilie 2009 0

Da, mami, lasa-ma la televizor inca o jumatate de ora, chiar vreau sa le vad pe tantile alea cu sanii goi, care prezinta atat de frumos stirile sportive! Stiu ca sunt mic si nu am decat 10 ani, dar uite cum cei de la TV au grija sa ma instruiasca de pe acum in ale anatomiei! Si, mami, iti multumesc ca m-ai lasat astazi sa votez la OTV daca sa moara sau nu Nikita. Stii ce am ales, nu? Da, mami, esti cea mai grozava din tara!.

Vi se par socante randurile de mai sus? Nu sunt cu nimic mai socante decat unele emisiuni cu care televiziunile din Romania incearca sa-si castige public, sa-si croseteze audienta peste noapte, desi profesionalismul lor e zero. Prezentatoarele dezbracate de haine si inhibitii se expun in costumul Evei pe un canal sportiv, la ore de seara cand nu toti copiii au ajuns in pat. Se hlizesc de te apuca greata, isi bataie mainile si sanii de parca ar fi exponate de carmanegerie si-ti povestesc de golurile putine ale Stelei. Probabil se cred ele insele stele pe portativ sau macar in devenire, de accepta o asemenea emisiune, in care ele au rolul principal. Sau criza romanilor e atat de mare, incat unii isi vand si demnitatea, alaturi de copiii vanduti la marginea brazdei de pamant, propunand telespectatorilor emisiuni de doi lei, fara coloana vertebrala. La fel cum o parte din telespectatori, imbecilizati de imaginile la care se uita, isi vand starea de normalitate, in direct la OTV, votand ca Nikita sa-si dea duhul, in timp ce personajul isi da duhul la figurat, in stilul birjaresc care ii caracterizeaza.

Dar aceste doua exemple nu ajung pentru a caracteriza umilintele la care se supun, mai nou, televiziunile pentru a-si creste audienta. Gogomanii lipsite de bun simt intalnim si la posturi tv mai mari ca si cel al lui Diaconescu. Sa nu uitam ca, in perioada sarbatorilor pascale, Realitatea si Antena3 se luptau pentru fiecare centimetru de stire cu Becali, de parca el era eroul invierii, iar inchisoarea

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »