Vosganiatita

Magazin Salajean 30 octombrie 2006 0

Scandalul Varujan Vosganian s-a incheiat. Omul s-a retras. Asa ca dl. Tariceanu este obligat sa caute un alt candidat al Romaniei pentru functia de comisar european. PNL a incasat-o. Din nou. Marile succese liberale ce urmau sa fie prezentate la sfarsitul saptamanii trecute mai asteapta, acum fiind bolnave de vosganiatita. Nu avem cum sa stim de la Zalau itele intregii afaceri, dar, oricum, omul nu avea fata de comisar european, chiar daca, dupa propriile declaratii, exceleaza la disciplinele economie si cultura. Nu se discuta prea mult: o candidatura este o candidatura. Numai dl. Vosganian era sigur de numire, si, pe urmele d-lui Frunda, declara ca va reprezenta PNL la Bruxelles. Bine ca nu exclusiv comunitatea armeana. Au si europenii hrebenciucii lor mai stilati, care-ti cer ciocu@ mic pana cand ajungi la malaiul comunitar. Dupa aia, nu poti incalca regulile de functionare a guvernului european, altfel ramai si fara cioc. Si fara coledzi. (La noi, dl. Atanasiu a primit un nou ciolanas, AVAS-u@, exclusiv pe linie de partid, neputand zice, ca dl. Vosganian, ca exceleaza in vreun domeniu.)

Caruta prezidentiala s-a rasturnat la hanul lui Marius Tuca. Dl. consilier prezidential Tuca ne anunta ca, in conditiile in care dl. Mihai Razvan Ungureanu va fi numit comisar european, auzi tu, dl. Tariceanu il va propune ministru de Externe pe dl. Varujan Vosganian. Am uitat sa va spun: sursele lui Tuca o dau inainte ca dl. Vosganian este (sau a fost !?) colaborator al fostei (actualei?) Securitati? Alt neam de-al miresei prezidentiale, Claudiu Saftoiu, actualmente ciobanas sef peste spionii patriei, ne-a anuntat ca dl. Vosganian nu are dosar pe la ei. Sunt curios, chiar daca se va spune de un miliard de ori ca dl. Vosganian NU a dat cu ciocu@ la Secu@, daca mai are vreo relevanta, importanta. Si pentru cine.

Sa nu uitam: Scandalul Varujan Vosganian a pornit (si) prin (de la) presa. In speta, Tuca, si apoi Antenele, Jurnalele, Evenimentele. Sunt curios: daca nu apareau dezvaluirile, dl. Vosganian era numit candidat de comisar european (candidatii sunt audiati cel putin in parlamentul european)? Din cate am putut citi, nu. Si atunci, are dreptate dl. Crin Antonescu, care a declarat ca dl. Tariceanu a facut un gest sinucigas cu nominalizarea d-lui Vosganian, facand jocul presedintelui Basescu? Destul de probabil, repetand, obsesiv, precum dl. Cristoiu, ca este o noua victorie a Presedintelui in lupta cu Premierul, nu am face altceva decat sa manipulam si noi (la o scara mai mica).

Concluzii, rezumat: liberalii au pierdut Ministerul Apararii (pentru ce, inca nu s-a explicat suficient de convingator), au dat-o in bara cu nominalizarea pentru postul de comisar european, din punct de vedere al imaginii publice este clar ca au avut de pierdut, mai mult, nu au mai avut prilejul – mai ales mediatic – de a-si prezenta convingator strategia post-aderare si nici ceea ce ei considera succesele Guvernului Tariceanu (Ordonanta 7, filosofia bugetului pe 2007 etc).

Vosganiatita poate fi o boala incurabila a politicienilor romani. Tradusa in limbaj politic, de lemn, ar suna cam asa: sa pui interesele de grup, de partid, inaintea intereselor tarii. Chiar daca in jurul tau sunt numai dusmani, adversari…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »