Vorbe de altădată

Magazin Salajean 4 mai 2011 0

„Cu mâna pe inimă”, dl. Tăriceanu a declarat (ehei, pe vremea când era prim-ministru) că, în România, „corupţia nu mai constituie o mare problemă”. I-auzi? Te pomeneşti că Piaţa Victoriei e supraaglomerată de ţepe în care zac marii corupţi ai patriei, în timp ce „micii corupţi” s-au lepădat de satana şpăgilor şi a mitei, transformându-se în băieţi şi fetiţe cuminţi, de cartier, asupra căruia (cărora) s-a(u) revărsat duhul cinstei şi al iubirii aproapelui . „Praf în ochi” a fost povestea „ţepelor” în campania electorală, „praf în ochi” sunt şi declaraţiile conform cărora „corupţia nu mai constituie o mare problemă”. Făcute pentru uzul europenilor fraieri (să sperăm că nu sunt prea mulţi, precum românii), aceste declaraţii dau socoteală şi de jalnicul spectacol politic dâmboviţeano-pontic, în care minciuna pe faţă, „justiţia” în direct pe televiziuni şi „curvăsăria” combinaţiilor politico-economice sunt „literă de lege”.

Pare-se că există o anumită „ciclicitate evenimenţială” în Sălaj, ca să nu-i spun „demenţială”. Două, trei săptămâni nu se întâmplă nimic, dar chiar nimic (nici măcar conferinţe de presă), după care, într-un week-end, se întâmplă totu(lăsând la o parte vara, când iară nu se întâmplă nimic, sărbătorile, perioadele de după sărbători, cele dinaintea sărbătorilor, etc). „Ciclicitatea” asta poate fi influenţată de următoarele: calendarul muncilor agricole; calendarul concediilor şefilor; desfăşurarea anului şcolar; lipsa de dialog (comunicare) dintre autorităţi şi partide, între colegii de partid, între instituţii şi între şefii de instituţii (dovedindu-se, vai, pentru a câta oară, că la „programe” de activităţi suntem „meseriaşi”). Oricum, propun şi pe această cale ca toate manifestările Sălajului dintr-un an să aibă loc într-o săptămână, să ştim o treabă: după aia, cel puţin avem vreme să dormim şi să butonăm în draci telecomanda, într-un week-end prelungit. Şi aşa, din câte am putut observa, în general chefurile sunt programate în cursul săptămânii.

Acest texte rememorate sunt un supliment nutriţional-editorial. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »