Victimizati-i!

Magazin Salajean 9 octombrie 2009 0

Am ajuns sa o vedem si pe asta: politicieni victimizandu-se. Pentru asta, e bine de stiut ca politicienii care, mai nou, isi plang de mila, par extrem de penibili. Si asta in conditiile in care adevaratele victime se pot vedea la tot pasul. Suferinta care poate fi usor observata pe fetele palmasilor, a oamenilor de rand, este deja o certitudine amara.

Dupa cum se prezinta la aceasta data, PSD pozeaza in victima premierului Emil Boc si a presedintelui Traian Basescu, care au recurs la o remaniere prin incalcarea protocolului coalitiei. A fost, desigur, o actiune destul de atent premeditata. Ori, ca in mai toate situatiile, exista si un revers al medaliei. Sau poate doua reversuri? PDL poate fi victima acuzatiilor neprobate ale PSD privind incercarea de fraudare a alegerilor prezidentiale. Sau poate ca lucrurile nu stau intocmai. Mai degraba, PSD este victima PDL, care vrea cu tot dinadinsul sa fraudeze alegerile, astfel ca au recurs la orice mijloace, fie ele si neortodoxe, pentru a pune mana pe Ministerul de Interne. Stupid!

Ceva este, totusi, cert: istoria ne spune ca PSD este cea de-a treia victima a picamarului spargator de coalitii din Romania, Traian Basescu. Au patit-o CDR, Alianta D.A., iar acum a sosit momentul PSD pentru a fi executat de acelasi Basescu. Sau nu, PDL este victima PSD, in incercarea de a-l scoate pe Mircea Geoana de la guvernare pentru a-i da mai multe sanse in cursa prezidentiala. Ar mai fi o posibila victimizare, si anume cea a lui Geoana, care a fost pus pe liber de Basescu, dupa ce i s-a facut partidul praf, PSD fiind pus in situatia de a-si asuma raspunderea pe unele legi. Apropo, mai exista o varianta. Victima acestei guvernari a fost PDL, inselat in naivitatea sa de duplicitatea PSD, aflat, de fapt, in opozitie cu propriul lor guvern timp de noua luni cat s-au aflat la putere.

Pana una, alta, acesti rechini se dau in vant dupa orice farama de compasiune, ori un dram de simpatie publica. Maestri in arta deghizarii, iresponsabili pana in ultima lor celula, politrucii de mai sus tanjesc dupa empatia publicului. De altfel, cu asta se hranesc, zi de zi, inainte de a infige un cutit in spatele adversarului. Apoi, se uita blajin in ochii tai, numindu-te complice, si cu o lacrima in coada ochiului iti spune ca nu a avut ce face, ca asta-i viata?

Povestea are nenumarate episoade, urmatorul fiind legat de descarcarea de vina in urma crizei economice. Mai precis, se va cauta un responsabil pentru criza politica si, desigur, pentru consecintele ei? Insa, asa cum deja ne-au invatat, in iresponsabilitatea lor, fiecare politruc va poza in rolul de mimoza, de victima. Insa, acest rol nu mai folseste la nimic, in conditiile in care electoratul insusi a ajuns o victima.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »