Ultima sansa

Magazin Salajean 25 aprilie 2008 0

Pentru politicienii salajeni, sansa la aceste alegeri locale a inceput sa aiba, mai mult decat oricand, un sens peiorativ. A avea prima sau ultima sansa a devenit, din pacate, un lucru comun, banal, care incepe sa-si piarda adevaratul sens. Asta se intampla si cu sansa unor politicieni cand intra in competitii electorale cu scopul de a obtine anumite functii importante. Acum patru ani a existat o sansa reala pentru castigatorii alegerilor locale de a arata ca merita increderea zecilor de mii de alegatori salajeni. Atunci, candidatii, ne anuntau relaxati ca, daca vor fi votati, avem ultima sansa – pe care nu trebuie sa o pierdem – de a iesi din nimicul creat de predecesorii lor, mai precis a celor care au condus primariile si Consiliul Judetean. Ei bine, aceasta ultima sansa am pierdut-o, insa pe mana lor. Sau a noastra?

Abia intrati in miezul problemei, in 2004, alesii nostri s-au autodeclarat imediat ca fiind ultima noastra sansa de a scapa de neregulile existente la tot pasul. De obicei, pentru a castiga voturile electoratului, policienii folosesc sintagme, la adresa predecesorilor lor, de genul: mostenirea fostului primar, nepricepere in ceea ce inseamna administratie, dezastru total, au furat cat au putut, habar nu au sa gestioneze banii publici samd. Azi, dupa patru ani de experienta politico-administrativa, remarcam faptul ca majoritatea edililor salajeni se agata de aceleasi idei. Din pacate pentru ei, gradul de maturitate a electoratului a ajuns prea departe pentru a le mai da cineva voturile pe povesti. De azi inainte, vor vorbi doar faptele.

Sincer, nici macar nu ma mai deranjeaza ca, din nou, minciuna este scoasa in fata. A fost altfel candva? Nu. Ce ne vexeaza este ca se defileaza, din nou, cu lozinci prin care candidatii, in majoritatea lor, incurajati frenetic de anumiti lideri de partid, isi aroga meritul de asa-zisi salvatori ai neamului, cu conditia sa fie alesi. La fel au gandit si actionat primarii si presedintii de Consiliul Judetean din mandatele trecute, la fel gandesc si actioneaza si cei care vor preda stafeta peste o luna si jumatate.

Intr-adevar, pana acum, s-a vorbit extrem de mult si, din pacate, s-a facut extrem de putin. In atari conditii, ajungem sa fim pusi in situatia de a constientiza ca, pana la urma, sfarsitul demagogiei nu este acum, ci mult mai tarziu, intr-un alt mandat, astfel incat ultima sansa sa fie transformata intr-un element insignifiant, ca doar exista suficienti naivi care ma voteaza. Cu alte cuvinte, fraierilor, mai votati-ne o data, inca o data si inca o data…, ca sa va arat ce pot cu adevarat, poate, intr-un alt mandat!. Ma tem insa si sper, totodata, ca pentru foarte multi dintre candidati, ultima sansa nu mai exista.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »