UDMR şi prostituţia de lux

magazinsalajean 19 decembrie 2012 4
UDMR şi prostituţia de lux

Mi-am înfrânat cu greu tentaţia de a face o scurtă analiză a structurii Guvernului Ponta II, un Executiv care, cu riscul să folosesc un clişeu, va avea o sarcină nu tocmai uşoară pentru a pune ţara asta pe roate ori, tot ce se poate, şi mai rău, pe butuci. Revenind la lucruri ceva mai domestice, remarc cu un oarecare sarcasm verde, pseudo patriotic, că fragmentarea politică a maghiarimii din România a venit odată cu înscrierea în cursa electorală a UCM şi a PPMT (Tokes Laszlo), ultimul preluând de la UDMR o mulţime de parlamentari.
UDMR, chiar dacă, practic, nu se înscrie în rândul partidelor politice, duce o politică duplicitară, de susţinere a lor, a membrilor şi, desigur, de favorizare a comunităţilor maghiare din România. Tocmai de aceea, din păcate pentru ei şi electoratul amintit, în chiar momentul orgasmic ce se consuma între UDMR şi USL, ceva neprevăzut s-a întâmplat. Subit, relaţia dintre cei doi îndrăgostiţi a intrat în impas, astfel că UDMR a fost tras pe dreapta şi mutat din tabăra puterii, în cea a opoziţiei, afectată atât de drastic în urma scrutinului din 9 decembrie. Sincer, lăsând la o parte viaţa desfrânată pe care a dus-o până în prezent, bineînţeles din punct de vedere politic, UDMR îşi merită (o)poziţia. Că a votat alături de PDL o politică nesănătoasă de austeritate cu închideri de şcoli şi spitale, cu reducerea masivă a nivelului de trai şi cu scăderi ale investiţiilor, Uniunea ar cam trebui să suporte consecinţele alături de ARD şi de foştii aliaţi la guvernare. Măsurile amintite au făcut ca voturile candidaţilor UDMR să se subţieze atât de mult, încât doar destinul i-a ajutat încă o dată să treacă pragul electoral pentru a accede în Parlament. Deşi, probabil, mulţi dintre ei nu îşi asumă vreo responsabilitate, am convingerea că este o lecţie pe care maghiarii din Parlament trebuie să o primească.
Ar mai trebui spus că, în cei 23 de ani de politică postrevoluţionară, UDMR s-a aflat mai mereu în graţiile tuturor puterilor, procentele deţinute de etnia maghiară în Parlament fiind picătura care a înclinat de atâtea ori talerul balanţei puterii în România. Am asistat astfel la un soi de prostituţie politică, unde UDMR a avut rolul unei centuriste fără scrupule, o prostituată care, aşa cum este şi normal, şi-a urmărit propriile interese. De data aceasta nu a mai mers, şi pentru faptul că ciolanul la care ar fi ajuns s-a subţiat considerabil. Eu cred, totuşi, că interesele etniei maghiare sunt aceleaşi cu cele ale etniei române, motiv pentru care nu văd niciun motiv de jale în rândul UDMR. Supărarea cea mare e că, nefăcând parte din structurile puterii, maghiarii nu îşi vor mai putea face partea leului. Însă aşa-i în viaţă, pentru a aprecia ceea ce ţi se oferă, trebuie să înveţi să mai şi pierzi. Nem igaz?

Olivian Vadan

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 20 decembrie 2012 at 12:29 - Reply

  Mr.Vadan!
  -Cred ca dumneata si Viorel Varga va bucurati cel mai tare ca UDMR-ul a ajuns in opozitie.E si aceasta o satisfactie (pt. unii).
  -Pt. corecta informare a cititorilor de ce n-ai amintit si faptul ca daca nu era UDMR-ul,nu era nici judetul Salaj,si aproape sigur dumneata si inca foarte multi salajeni faceau naveta la Cluj.

 2. iredentistu 20 decembrie 2012 at 13:24 - Reply

  Ca drept graiesti anonime! Pentru corecta informare a cititorilor as aminti si eu ca fara unguri n-ar fi existat nici masacrele de la Ip si Treznea, iar tu mancai astazi bograci in bataia vantului pe campia Panoniei. Sarbatori fericite!

 3. Anonim 21 decembrie 2012 at 10:39 - Reply

  Multumesc pt. urare,va doresc si dvs. toate cele bune.
  -Atrocitatile de la Ip si Treznea sunt fapte ale ARMATEI UNGARE,absolut condamnabile.Dealtfel vinovatii au fost condamnati de autoritatile ungare,fapt ce nu prea se cunoaste la noi.
  -Gurile rele,insa,spun ca aceste atrocitati au fost un raspuns la ce s-a intamplat in anul 1919,in sens invers ,desigur,si cu alte ocazii,pecare nu le insiri,din motive crestinesti.

 4. anomimus 5 ianuarie 2013 at 08:42 - Reply

  d-le OLIVIAN pentru corecta imformare retineti ca in guvernul PONTA II la ora actuala sant pe functii doi secretari de stat deocamdata .(PUNCT)

Lasa un Raspuns »