Trei agenţii de turism – cu licenţă suspendată

Mihaela Moldovan 13 august 2012 0
Trei agenţii de turism – cu licenţă suspendată

La fel ca în anii trecuţi, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a primit numeroase reclamaţii privind servicii de transport sau cazare neonorate, chiar dacă au fost făcute rezervări sau au fost achitate avansuri la agenţiile de turism. Potrivit unui comunicat al MDTR, inspectorii ministerului au verificat situaţiile semnalate şi au identificat 177 de agenţii de turism cu nereguli, care au fost sancţionate, după caz, cu suspendarea sau retragerea licenţei de funcţionare. Alte categorii de sesizări înregistrate la minister se referă la calitatea serviciilor turistice prestate în unităţile de cazare, la refuzul operatorilor de a emite chitanţe sau facturi ori la nerespectarea autorizaţiilor de funcţionare.
Între agenţiile depistate cu probleme se numără şi trei din Zalău. Este vorba despre Colibri Tour, Info Travel Agency şi Antalya Travel – toate având licenţa de funcţionare retrasă din cauză că nu mai funcţionează în sediul înscris în documentrul respectiv, se arată pe site-ul MDRT.
Pentru siguranţa turiştilor şi pentru o promptă informare cu privire la rezultatele acestor verificări, MDRT actualizează permanent şi postează pe site-ul propriu lista agenţiilor de turism licenţiate şi a agenţiilor cu licenţa retrasă de pe teritoriul României. Lista poate fi consultată la adresa web http://www.mdrt.ro/turism/unitati-clasificate. Tot pe site-ul MDRT (www.mdrt.ro), pot fi consultate unităţile de cazare clasificate, centrele de informare turistică şi lista ghizilor care deţin atestat. „Consider că este util pentru turişti să ştie că pot verifica dacă o agenţie de turism deţine licenţă sau nu, dacă un hotel sau o pensiune este clasificată sau nu. O minimă documentare poate duce la evitarea unor eventuale neplăceri legate de calitatea serviciilor primite. Odată cu susţinerea amplificării procesului de control al unităţilor şi agenţiilor care activează în turism, îi îndemn pe clienţii acestora să utilizeze toate instrumentele pe care le-am pus la dispoziţie pentru protejarea drepturilor lor”, a declarat secretarul de stat în MDRT, Cristian Bărhălescu.
În vederea sesizării diferitelor probleme constatate, utilizatorii serviciilor turistice sunt încurajaţi de MDRT să folosească linia telefonică gratuită TelVerde 0800.868.282 (http://mdrt.ro/telverde). Totodată, MDRT reaminteşte că acceptarea de servicii turistice nefiscalizate are multiple efecte negative asupra economiei româneşti în general, şi în special asupra dezvoltării turismului la nivel naţional.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »