Traiasca 1,2,3… mai!

Magazin Salajean 3 mai 2007 0

* Dupa patru zile de vacanta (de parca multi romani n-ar trai intr-o vacanta perpetua), cu subiecte unul si unul pe tembelizoare – viitorul premier al Marii Britanii, Gordon Brown, a avut o idila, in tinerete, cu Principesa Margareta; mitinguri pro-Basescu prin Spania, Franta etc.; turistii romani au preferat de 1 mai plajele din Bulgaria; Jiji Becali & Meme Stoica au divortat (interesant – conferinta de presa TV in direct cu Meme, abia astept si cu Jenel, Fanel, Banel etc); micii si berea PSD, am ras bine ieri dimineata citind intr-un ziar vecin si prieten despre cum au sarbatorit salajenii cu mici si bere de 1 mai. Parca am simtit adierea damfului de mici din paginile gazetei…E de bine, sper sa nu se supere nimeni.

* Oare pesedistii s-au gandit mult sau macar s-au gandit cand l-au uns pe Geoana presedinte? Cel putin ca discurs, omul nu are nici o treaba cu politica. Sau poate ca are, la modul jenant. Iata o mostra din opera discursiva a d-lui Geoana, la mitingul de la Craiova, 27 aprilie 2007, fragment preluat de pe site-ul PSD: Multumesc dragii mei! Sunt aici cu voi la Casa studentilor din Craiova. Salutari Craiova! Salutari Oltenia! Salutare Romania! Un tanar care este si cu piciorul in ghips a venit la mitingul nostru. Mai stiu pe unul care a fost cu piciorul in ghips si stim ce a urmat. Multumesc Florentin, multumesc gazdelor noastre, studentilor din Banie, acest mare centru universitar. Multumesc celor care au venit din toata Oltenia sa fie alaturi de noi! Salutare si din partea noastra. Poate isi gasesc totusi pesedistii un candidat viabil pentru prezindentiale, anticipate, la termen sau cand vor avea loc.

* Curtea Constitutionala turca a anulat, marti, primul tur al alegerilor prezidentiale, desfasurat saptamana trecuta in parlament. Curtea Constitutionala s-a pronuntat, cu noua contra doua voturi, in favoarea sesizarii principalului partid de opozitie, apreciind ca, pentru alegerea presedintelui, era necesara prezenta a 367 dintre cei 550 de deputati, a declarat vicepresedintele Curtii, Hasim Kilic, citat de BBC News. Oare va fi posibil ca, virgula, Curtea Constitutionala de pe Dambovita sa decida ca referendumul din 19 mai nu va fi valid, in conditiile in care nu se vor prezenta la urne jumatate plus unu dintre alegatorii inscrisi pe liste, asta insemnand ca Basescu mai trebuie sa astepte oleaca intoarcerea la Cotroceni? Mai discutam.

* Andreea Marin refuza sfaturile medicilor. In vreme ce toata lumea o indeamna sa renunte la ultimul an de Surprize, surprize, pentru a nu avea probleme cu sarcina, vedeta este decisa sa-si respecte promisiunea: va merge inainte, indiferent de riscuri (Libertatea). Dar nu va este clar? Vrea sa nasca in direct, la Surprize, surprize… Glumeam. Imi cer scuze.

Un nou protopop ortodox de Simleu. Din partea noastra, un stramosesc Doamne ajuta si apara si, daca se poate, pazeste! Dar, asta nu inseamna cu nu putem intreba macar: Oare nu si-au bagat coditele si dracusorii? Asta si pentru ca noul episcop Sofronie ar vrea sa-l indeparteze pe vicarul Salajanul sau viceversa? Zvonuri. Poate ca (ne) vom reveni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »