Tacerea complice

Magazin Salajean 1 iunie 2007 0

In numarul de ieri, miercuri, 30 mai 2007, Jurnalul National a tiparit o informatie stupefianta.

Autoritatea Electorala Permanenta nu e in masura sa dea publicitatii nici macar in termenul legal, de 60 de zile, situatia listelor suplimentare de la Referendumul din 19 mai 2007.

Motivul?

B.E.C., condus de numitul Gheorghe Dumitru, in timpul liber, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, n-a catadicsit sa faca bilantul celor care au votat pe liste suplimentare.

In locul dischetei invocate de senatorul Gheorghe Funar, BEC a trimis AEP un vagon de saci.

Cei de la AEP vor trebui sa ia hartiile din saci si sa le numere.

Informatia confirma ipoteza fraudarii prin turism electoral.

Gestul de a nu purcede la bilantul celor care au votat pe listele suplimentare se inscrie clar intr-o operatiune de iz mafiot: stergerea urmelor.

Mai mult, firma Net Consulting a obtinut dreptul de a realiza softul fara licitatie, contrar Legii.

Net Consulting e firma care a fost acuzata de Traian Basescu, in decembrie 2004, de a fi falsificat alegerile.

Curios lucru!

Desi la Referendum, aceasta firma a beneficiat de o comanda fara licitatie, Traian Basescu n-a zis nici Miau!

Oare de ce?

Nimeni din presa, din clasa politica, din societatea civila nu se ocupa de aceste nereguli semnalate la Referendum.

Sa ne imaginam insa ca Traian Basescu ar fi pierdut. Sau ar fi castigat la un scor minim.

Neregulile de la Referendum ar fi tinut pagina intai a tuturor ziarelor, ar fi fost subiect de nesfarsite conferinte de presa ale PD si PLD, ar fi devenit strigate de indignare in binecunoscutele Scrisori ale binecunoscutilor intelectuali.

Ca sa nu mai spunem ca Traian Basescu le-ar fi denuntat de dimineata pana seara, cerand, ca in 2004, anchetarea membrilor BEC, arestarea directorului firmei Net Consulting.

Nici unul dintre partidele Coalitiei antiprezidentiale (cu exceptia salutara a PRM) nu protesteaza, nu cere anchete, nu denunta.

De mirare, in aceste conditii, ca Traian Basescu i-a luat peste picior, la Cotroceni, pe liderii PSD multumindu-le pentru corectitudinea Referendumului?!

Si e de mirare ca, in loc sa-i raspunda prin invocarea neregulilor, lider PSD s-au multumit sa scanceasca duios ca ei n-au nici un merit, deoarece nu ei au organizat Referendumul?!

Absenta unei reactii a principalului partid de Opozitie, dar si tacerea Guvernului dau celor care au fraudat Referendumul scotandu-i lui Traian Basescu participarea de 45% si victoria cu 75% sa nu catadicseasca a raspunde la intrebarile legitime privind neregulile din 19 mai 2007.

Si sa pregateasca terenul pentru fraude majore la scrutinele care vor urma.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »