Tătuca, piticul şi buldogul

Magazin Salajean 25 martie 2011 0

Vasile Blaga şi Emil Boc au intrat deja în febra pregătirilor pentru meciul decisiv pe care îl vor susţine la Congresul din 15 mai. Autoinstauratul arbitru Traian Băsescu consideră, încă din din faza de pregătiri, că Blaga a furat startul, motiv pentru care a început deja să-l mângâie pe Boc pe chelie. De fapt, Băsescu simte că a intrat, cât se poate de oficial, în, poate, cel mai greu război al carierei sale politice. Războiul cu propria-i creaţie, cu Vasile Blaga, care îşi doreşte şefia totală asupra PDL. Deja, în PDL, taberele s-au conturat cât se poate de clar şi s-au aşezat în tranşee.

Vasile Blaga mizează pe nucleul vechi al fostului PD, plus zona de influenţă de la graniţa de vest, la care se adaugă anumite relaţii personale construite în timp.

De cealaltă parte, Emil Boc – uzat de guvernare, ceea ce se poate citi în ochii unei părţi însemnate a membrilor democrat-liberali – este asociat cu traumatizantele măsuri de austeritate care au provocat prăbuşirea PDL în sondaje. Nu în cele din urmă, Boc se mai bazează pe tătuca Traian Basescu, care, la rândul lui, are mare încredere în forţa Elenei Udrea, care va coordona şi munca de teren a actulului şef al PDL. Să fim serioşi! Cine şi-l imaginează pe Emil Boc dând telefoane, la miezul nopţii, la diverşi lideri de organizaţii pentru a cere sprijin? Este absolut oligatoriu să remarcăm că, pentru prima dată în istoria politică a României, o femeie antrenează o echipă înaintea unui meci atât de important. Totuşi, cine şi-ar fi imaginat că Boc are o aşa mare priză la femei? Se pare că premierul o mai are alături pe Anca Boagiu, şefă peste un alt minister cu multe contracte grele de atribuit, dar şi pe Roberta Anastase, care ştim că are un mare talent în a număra voturi…

Pedeliştii ştiu foarte bine că Vasile Blaga deţine controlul asupra organismului care stabileşte delegaţii la Congres, astfel că buldogul va încerca să modifice actualul algoritm de participare la scrutin, un sistem de acreditare care ia în calcul ultimele rezultate la alegeri, dar si numărul de membri ai unei organizaţii. De partea cealaltă, Elena Udrea are procura preşedintelui, banii Ministerului Dezvoltării, părul blond şi picioarele lungi, detalii care prind foarte bine la pedeliştii care au trecut printr-o perioadă de abstinenţă. Desigur, sexuală.

Meciul dintre Boc şi Blaga este mai important decât ar părea la prima vedere. Dacă Boc e făcut KO, Traian Băsescu poate pierde absolut tot ce a construit până acum, atâta timp cât va fi redus la limitele stricte ale prerogativelor constituţionale, ca apoi să fie complet izolat de PDL. În acea situaţie, Băsescu va deveni un simplu spectator neputincios al vieţii politice din România. Adică, se va transforma într-un simplu om de rând, decăzut din drepturile de jucător, ceea ce nu i-ar strica deloc…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »