Suntem ceea ce votam?

Magazin Salajean 4 august 2011 0

Germanii si olandezii ar fi cele mai inteligente popoare din Europa, departe in fata britanicilor (clasati doar pe locul al optulea) si foarte departe in fata spaniolilor (locul al 15-lea) sau francezilor (locul al 19-lea), potrivit unui studiu al Universitatii din Ulster (Irlanda de Nord), de care mi-am amintit, asa, in contextul, dezbaterilor interminabile de la noi, despre guvernare, despre luna, despre stele… Romanii sunt la egalitate cu francezii si bulgarii. Cu un coeficient de inteligenta (IQ) mediu de 107, germanii sunt la egalitate cu olandezii si ii devanseaza pe polonezi (106), suedezi (104) si italieni (102). Britanicii, cu un IQ de 100, ii devanseaza totusi pe spanioli (98) si pe francezi (94). Romanii, cu un IQ mediu de 94, sunt la egalitate cu francezii si bulgarii. Turcii si sarbii sunt ultimii in clasament, cu un IQ mediu de 90 si respectiv 89. Profesorul Richard Lynn, autor al acestei anchete, este deja cunoscut dupa ce in 2005 a afirmat ca barbatii au in medie un IQ superior cu 5 puncte celui al femeilor.

Potrivit profesorului Lynn, aceasta diferenta de IQ dintre francezi si britanici ar fi de fapt unul dintre motivele numeroaselor victorii militare ale Marii Britanii asupra Frantei de-a lungul secolelor: „Este o lege nerecunoscuta a istoriei ca tabara cu un IQ mai mare sa castige in general, chiar daca este inferioara numeric, cum a fost cazul germanilor dupa 1942”. Potrivit profesorului Richard Lynn, aceste diferente de IQ ar fi datorate faptului ca populatiile care traiesc in climate mai reci in nordul Europei ar fi dezvoltat creiere mai voluminoase. Potrivit calculelor Universitatii din Ulster, marimea medie a creierului uman in Europa de Nord si Centrala este de 1.320 de centimetri cubi, spre deosebire de 1.312 centimetri cubi in Europa de Sud-Est, am incheiat citatele.

Ne pare rau. Romanii nu au cel mai ridicat IQ, nu sunt buricul Europei, al lumii, al Universului. Degeaba au venit pe lume cohortele de olimpici, degeaba am avea cei mai buni informaticieni (plus, minus cei indieni) etc, etc. Dar, cu siguranta, ceva nu e in regula cu studiul amintit… Domle, nu se poate sa nu fim noi cei mai destepti… s-ar putea auzi multe asemenea vociferari, in timp ce altele o dau inainte cu mandre cugetari, gen „tara de kkt”, „romani prosti” s.a.

Voi ce ziceti? Si in minunatul an pre-electoral 2011…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »