Sub sceptrul lui Basescu

Magazin Salajean 30 iulie 2010 0

Aflam – cu o oarecare surprindere – de la Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie ca aproximativ 63 la suta dintre romani au devenit nostalgici dupa perioada comunista. Ei bine, daca acest sondaj releva adevarul la care se raporteaza o parte semnificativa a conationalilor nostri, concluziile pe care le putem trage nu sunt deloc surprinzatoare. Insa situatia nu poate decat sa ne ingrijoreze.

In atari conditii, nu putem decat sa credem ca 63 la suta dintre romani isi amintesc cu placere de clipele in care erau ascultati de Securitate. Ca 63 la suta dintre romani nu cred in proprietatea privata, astfel ca vor cu tot dinadinsul sa-si dea terenurile la CAP. Ca 63 la suta dintre zalauani isi amintesc cu placere de clipele in care fugeau cu televizoarele si antenele pe Meses, pentru a prinde un meci de fotbal transmis de nu stiu ce televiziune maghiara. Ca 63 la suta dintre romani ar renunta la meciuri, talk-show-uri si telenovele pentru doua ore de emisie pe zi, program care incepea si se sfarsea cu seful statului. Ca 63 la suta dintre romani sunt de acord cu daramarea bisericilor. Ca 63 la suta dintre romani nu vor sa mai treaca granita patriei. Ca 63 la suta dintre romani vor resuscitarea Daciei 1300.

Ca pentru 63 la suta dintre romani munca inseamna cinci oameni invartindu-se in jurul unui strung, zilnic, cate 8 ore. Ca 63 la suta dintre romani se bucura de suferinta detinutilor politici torturati in puscariile comuniste. Ca 63 la suta dintre romani se declara impotriva avorturilor. Ca 63 la suta dintre romani traiesc cu impresia ca portocalele si bananele se coc pe dulap, iarna, in preajma sarbatorilor de Craciun. Ca 63 la suta dintre romani cred inca in Mos Gerila. Ca 63 la suta dintre romani nu considera apa calda o necesitate, asa ca pot sa se sapuneasca, atunci cand baiatul de la centrala termica are chef, in apa ce curge in calorifere. Ca 63 la suta dintre romani il prefera pe Gica Petrescu in locul lui Dan Bittman.

Ca pentru 63 la suta dintre romani radiatorul si caloriferul sunt doua obiecte identice. Ca 63 la suta dintre romani vor sa fuga din tara inot. Ca 63 la suta dintre romani nu cred in dreptul la vot (ce-i drept, in conditiile date, acest lucru nu ne mai mira). Ca 63 la suta dintre romani se uita cu nostalgie la harta URSS. Ca 63 la suta dintre romani cred ca prezervativul e guma de mestecat. Ca 63 la suta dintre romani s-ar urca unii peste altii pentru a ridica, cu ocazia paradelor omagiale, mii de piramide umane.

Ca 63 la suta dintre romani considera magnetofonul o unealta cazuta din cer. Ca 63 la suta dintre romani adora sa deschida aragazul iarna si sa doarma cu copiii in bucatarie. Ca 63 la suta dintre romani prefera litoralul romanesc, celui grecesc. Ca 63 la suta dintre romani nu mai vor fuste scurte pe trotuare, dar nici baieti cu plete. Ca 63 la suta dintre romani ii reneaga pe cei care au murit la Revolutie. Oare doar 63 la suta dintre romani au innebunit sub sceptrul lui Traian Basescu?

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »