Soarta inecatului

Magazin Salajean 23 octombrie 2009 0

Fara doar si poate, Romania a ajuns tara tuturor posibilitatilor si, in acelasi timp, a ratatilor. Il avem, in primul rand, pe premierul ratat, Emil Boc. Desi pare baiat bun in timpul liber si chiar primar destoinic, Boc s-a cocosat sub esecurile din ultimele noua luni de guvernare. Asemenea altor prim-ministri celebri, pedelistul s-a dovedit prea mic pentru un razboi atat de mare. Asta se intampla cand urmezi fara nicio cracnire ordinele sefului de la Cotroceni. Si-atunci, e de mirare ca Emil Boc este luat drept papagalului lui Traian Basescu? Cu doua treimi sustinere in Parlament, Boc a avut marea lui sansa de a demara cea mai profunda reforma a societatii romanesti. Sau macar de a se face ca o demareaza. Acum, din pacate, il secondeaza Lucian Croitoru, premierul desemnat, dar umilit la randul lui. Ce i-o fi trecut prin minte bancherului de la BNR sa intre in cloaca politicii romanesti, este o intrebare la care doar el si Basescu poate raspunde. In consecinta, raspunsul nu-l vom afla niciodata. Eforturile lui Croitoru de a incropi pe genunchi un nou Cabinet sunt de-a dreptul ridicole, de vreme ce pentru PSD, PNL si UDMR el are doar consistenta unei umbre. Croitoru este condamnat din start la o soarta ingrata, dar nu este acesta destinul majoritatii specialistilor din Romania, si anume de a sta la cheremul unor politicieni de doi bani?

Apoi, urmeaza premierul disputat, Klaus Johannis. Toate laudele pentru ce a facut acesta la si din Sibiu. Insa exista o mare problema: Romania este o structura sociala, politica si economica cu mult mai complicata decat un oras de aproape 200.000 de locuitori. Oricum, deja Johannis a devenit motiv de contre intre pesedisti si liberali, fiecare dintre cele doua tabere revendicandu-l in nume personal. Si cum neamtul va incerca sa ramana echilibrat, cred ca, pana la urma, nu-l va mai iubi nimeni.

Daca tot acest spectacol politic de prost gust nu este nici pe departe sa se incheie, am impresia ca numarul premierilor de tinichea va fi si mai mare. Cel de-al patrulea nume va fi, clar, un prim-ministru blestemat. De votul pentru (ne)validarea Cabinetului sau vor depinde in mare masura eventuala dizolvare a Parlamentului si organizarea de alegeri anticipate. In acest caz, s-a facut trimitere la Monica Macovei, informatie subliniata de curand si de Traian Basescu. Insa, tare mi-e ca tot pe Emil Boc va cadea blestemul anticipatelor, chiar daca rolul pedelistului in toata aceasta ecuatie este cel al inecatului. Ajungem astfel la mereu actuala concluzie cum ca Romania este tara tuturor posibilitatilor si-a ratatilor, motiv pentru care stim cu totii ca oamenii pe care-i cautam sa ne conduca sunt intotdeauna in alta parte decat ar trebui sa fie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »