Si la mai bine!

Magazin Salajean 24 august 2007 0

Hai sa dam mana cu mana, ca-ntre primari frati, sa ne pupam zgomotos pe un obraz, apoi pe celalalt, si sa mergem sa ne cinstim la birt. Comuna merge singura, adica sta, ca doar nu are unde sa mearga daca nu am facut infrastructura. Si de fugit, nu poate nici daca vrea, ca nu are, repetam, in-fra-struc-tu-ra. Da, suntem cu drumurile in aer, dar nu ne pasa. E soare, e cald si bine, si daca nu gasim loc la birt, hai, frate, pe marginea santului, ca e iarba mare si deasa de putem sa ne jucam de-a ascunselea prin ea.

De ce e asa mare si deasa? Pai este tot meritul nostru, frate, ca noi nu am tuns-o la timp, desi au tot zis aia de la judet ca vin in control. Ba si aia de la Mediu ne-au vizitat de cateva ori, dar nu ne-au gasit, ca ne-am ascuns bine. Tocmai in iarba de pe sant, unde am stat si ne-am tinut rasuflarea la greu. Asta in cauza ca erau si PET-uri si resturi si gunoaie in sant – nu, nu de tine este vorba, frate, ci de alea pe care le-a adus apa. Nu le-au aruncat oamenii, le-a adus apa, cum ti-am spus, si asta tot de la noi se trage. Am stat de Pasti, de Rusalii, de 1 Mai muncitoresc, am stat in fiecare duminica si in toate celelalte sase zile lucratoare si rezultatele s-au vazut repede. Nu-s poduri, nici podete, nu sunt curatate albiile si nici decolmatate, dar, fratele meu, jumatatea plina a paharului – si cea care ne intereseaza, de altfel – este ca apa trece oricum, iar ce ramane dupa ea – gunoi sau ce-o fi – tot nu conteaza.

Daca stam bine si ne gandim (hai noroc la inc-un rand!), nu conteaza pentru ca tot nu avem deponii si gropi de deseuri unde sa le strangem. Si de ce sa facem cand putem sta si sa-i lasam pe altii sa faca?

Lasa ca daca s-or aduna prea multe gunoaie, le-om vari sub pres. Sau le-om ascunde in grajdul CAP-ului sau le-om da foc sau le-om pune in groapa din spatele caminului cultural, ca si asa nu-l mai foloseste nimeni de ani de zile. Am deschis eu un local misto in centrul satului, sa aiba oamenii unde face nunti, mai un parastas, mai un botez si uite cum se aduna ceva banuti albi pentru zile negre. Sigur ca am auzit ca s-ar da ceva bani pentru reabilitarea caminelor culturale sau ca sa construiesti unele noi, dar trebuie intocmit proiect si asta deja imi suna a efort si banuiesc ca are legatura si cu verbul a munci, pe care, frate, trebuie sa recunosti, noi am cam uitat sa-l conjugam. Au mai zis unii care se cred isteti ca am putea invata daca vrem, dar eu aici o tin una si buna: calul batran nu se mai invata in jug.

Cum? Ne vor trage unii de urechile de magari ca nu facem nimic? Pai facem. Facem planuri cum sa ne fie mai bine. Noua, evident, ca doar nu m-a durea sufletul pentru capra vecinului si nici macar pentru vecin. Nu sunt egoist si nici individualist si nici avar, frate, dar branza e pe bani. Vorbesc de vecini, fireste, ca nu m-oi lua de cei de-o seama cu mine! Hai noroc si la mai bine!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »