Scoala romaneasca, taramul tuturor imposibilitatilor

Magazin Salajean 6 octombrie 2011 0

In pofida faptului ca Romania a ajuns pe marginea prapastiei din punct de vedere economic si social, o mana de oameni intelepti s-au gasit sa ne ajute sa ajungem mai repede pe fundul gropii, impingandu-ne pe toti, cu mult elan, direct in hau. Starea prin care trecem cu totii, rezultat al contopirii mai multor guvernari care s-au folosit de asa-zisi specialisti, total nepregatiti pentru gestionarea financiara a unei tari, este dovada ca au fost promovate de-a lungul anilor tot felul de nulitati. De parca nu ne-ar fi de ajuns ca Romania sufera dupa oamenii de valoare, scolati, chibzuiti, vrem ca si de acum incolo sa promovam la varf analfabeti. Cei buni, cu carte, sunt dati la o parte, pentru a face loc celor care abia stiu sa deschida gura, daramite sa scrie si sa analizeze proiecte, ori sa faca strategii.

Nu cu mult inainte de alegerile de anul viitor, parlamentarii Opozitiei au inventat ceva pentru tinerimea nedreptatita anul acesta, cea care a pierdut Bac-ul in vara si in toamna, cea care ingroasa de acum randurile electorilor. Si pentru a-si netezi calea politica, dar si pentru a momi generatia tanara, s-a scornit ca absolventii sa poata intra la facultate fara examenul de maturitate. Mai precis, pesedistii Ecaterina Andronescu, Cristian Dumitrescu si Titus Corlatean au propus intr-un proiect de lege ca absolventii invatamantului liceal cu diploma de absolvire si media de absolvire cel putin nota 7 care nu au promovat examenul de bacalaureat au dreptul sa urmeze in universitati, in conditiile aprobate de senatele universitare, un an pregatitor.

Propunerea legislativa privind admiterea la facultate fara bacalaureat, semnata si de 42 de senatori PSD, a fost depusa la Camera Deputatilor si vizeaza modificarea Legii Educatiei Nationale. Din pacate, initiatorii acestei anomalii nici dupa solicitarea premierului de a retrage proiectul de lege nu au inteles ce absurditate au propus. Din contra, au cerut guvernantilor socoteala intrebandu-i ce vor face cu cei 100.000 de absolventi care nu au luat Bac-ul si au ramas fara nicio sansa.

Intrebam, care sansa, pentru ca absolventii insisi sunt de vina daca nu au invatat. De ce sa intre la facultate luand locul unui copil meritoriu, care a invatat si si-a vazut de treaba? De ce sa aiba acest drept si de ce sa vorbim de sanse, cand a avut doua posibilitati reale de a-si lua examenul de la finele clasei a XII-a, dar tot nu au fost capabili. Daca pesedistii sunt asa de marinimosi si vor sa-i tina pe palme, acum cand lumea internationala vorbeste de supercompetente, atunci nici nu ar mai trebui sa-i trimita la facultate, ci sa le dea direct diplome, ori sa mearga ei in locul lor. Cum se poate asa ceva, sa incurajezi nestiinta, indiferenta, prostia si lenea, si sa mai si faci un proiect de lege, prin care-i cocolosesti pe toti incapabilii? Nu e destul cat au fost tinuti in brate de unele cadre didactice pana acum, nu e destul ca sistemul romanesc de invatamant nu are nici sare, nici piper, nici cap, nici coada, ca toate sunt un haos, precum intreaga Romanie? Mai era nevoie sa ne dam cu paru-n cap, sa aratam occidentalilor de ce suntem in stare?

Pai atunci, cel mai bine ar fi sa nu se mai faca deloc scoala, ca doar pesedistilor le este mila de incompetenti si-i ajuta oricum. De-aia a ajuns tara noastra in asa mare mocirla, ca toti nepriceputii au valoare, iar cei care si-au ros coatele pe bancile scolilor sunt inlaturati, ajungand sa munceasca in lumea larga. Asteptam cu nerabdare urmatoare initiativa legislativa prin care vacantele sa fie de noua luni!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »