Sa dam manele la tat Occidentu

Magazin Salajean 26 ianuarie 2011 0

Motto:

„Mie imi place maneaua/

Si dansul, dansul din buric/

Cat despre rock/

Ba fratili meu/

Nu-nteleg nimic”

(Timpuri Noi)

Isteriile politice nu ma mai pasioneaza. Episodul cu „pensiile militarilor”, de pilda, m-a determinat, din nou, sa butonez telecomanda inspre zone tv mai respirabile gen „Animal Planet” (iata ca din acest punct de vedere sunt solidar cu dl. Basescu). Intre miile de stiri, asa – zise din show – biz, una (publicata intr-un „ziar de calitate”) m-a facut sa ridic mainile in aer: uite, domle, cum nu ne-am dat seama pana acum!!!

Stirea zice ca dupa Nicolae Guta, un alt manelist a ajuns sa fie laudat peste hotare. Recent, la BBC Radio One s-ar fi auzit vocea lui Florin Salam, insotita de remarca unui „celebru” DJ german, Shantel: „Acest gen de muzica e ultimul racnet”. DJ-ul asta ar fi rostit apodictic ca „maneaua va face furori peste doi ani in Austria si Germania”.

Pai, frate Shantel, abia acum spui ?!? Nu puteai, Herr DJ, sa declami asta inainte de intalnirea de la Lisabona dintre Base si Sarkozy & Merkel?!? Cred ca era un argument forte pentru primirea noastra, fara rezerve, in inexpugnabilul spatiu Schengen. „Nu ne primiti?” „Va dam manele si din asta nu mai scapati!”…

Stirea e „bestiala” si pentru ca, va dati seama?, manelistii – daca tot ajunge maneaua produs de export Made in Romania – vor trebui sa-si inregistreze cantecele in limba engleza (de exemplu). Abia astept versuri de genul: „Peste tot doar reclame/ Si nimanui nu-i pasa de nimic/ Un copil singur in ploaie sta/ Si le priveste inmarmurit/ Si nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuu intelege nimic/ help me/ help me/ help me” (http://versurimanele.com/florin-salam/florin-salam-%E2%80%93-help-me.html).

Ei, asta ar fi cu adevarat „razbunare romaneasca”. Dupa ce in ultimii 20 de ani manelele au viciat profund chiar societatea romaneasca, sa le dam si „subtirilor” de occidentali un asemenea „virus Ebola”.

Dincolo de incercarea (mai mult sau mai putin reusita) de pamflet, vad ca, intr-adevar, Romania e mereu surprinzatoare (vorba deja „clasica”). Stiri ca aceasta, ca si cea cu Dumitru Prunariu (caruia nu i s-a putut reconstitui, de cei de la Pensii, perioada de munca in care a fost in Cosmos), probabil ne fac sa radem in hohote. Dar nu e rasul nostru…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »