Să câştigi prin neprezentare

magazinsalajean 1 august 2012 6
Să câştigi prin neprezentare

Truismele, valuri, valuri: nu poţi să câştigi dacă nu participi la o competiţie. Băsescu & comp. ne-au demonstrat contrariul: poţi să câştigi prin neprezentare. Logica, firescul, bunul simţ au fost răsturnate, trimise la plimbare ori aruncate la lada de gunoi a istoriei postdecembriste. Poţi să câştigi dacă nu participi, în cazul de faţă la referendum. Şi poţi să latri nervos că eşti furat, că eşti victima unei lovituri de stat, dar tu nu participi. Te bagi, dar nu participi – pentru a răsturna şi noi ceva, de exemplu un banc mai „subţire”.
Contează că peste 7.400.000 de români au votat pentru demiterea preşedintelui suspendat? În „logica” amintită, nu. Au câştigat cei care au stat acasă. Sau în vacanţă. Cei care au votat (aproape 90 la sută dintre ei au spus Da demiterii lui T.B.) sunt nişte fraieri. Sau „proşti”, cum nu s-au sfiit, nemernic, să-i aprecieze aşa-zişi „oameni de dreapta”, în fapt talibani nevrotici ai preşedintelui fost suspendat. Şi pupincurişti idolatri ai unui Conducător, ajuns probabil un Meneken Piss de Dâmboviţa. Dacă tot s-a discutat în draci despre „simboluri” şi, vai, despre coana Europa şi ortacii d-sale din Bruxelles, special quest star-urile manelei „Fonduri şi cureaua lată”.
Mizeria asta logică are şi o componentă „pucistă” (de e să folosim limbajul „apărătorilor patriei”). Dacă preşedintele răssuspendat se va întoarce la Muzeul Cotroceni pe post de artefact, nici junele Victor Ponta nu se simte mai bine. Şi din perspectiva modului cum şi-a condus turma prin deşertul crizei, dar şi a meseriaşului scandal de plagiat în care a fost introdus şi scos de mai multe ori. Nu se simte mai bine nici ex-preşedintele interimar, Crin Antonescu. Să se lase de politică, să nu se lase? Bănuim că vorbele spuse despre treaba asta nu au fost o cacealma.
Truismele, valuri, valuri: nu poţi să câştigi dacă nu participi la o competiţie. La alegerile parlamentare din acest an propunem să nu participe niciun partid. Cu o condiţie: pragul de validare a alegerilor să fie prezenţa la vot a minim 50 la sută + unu dintre alegători. Ce rost are… „Politica mare” nu e făcută la noi.
Daniel Sauca

Comentarii

comments

6 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 1 august 2012 at 09:45 - Reply

  sint niste nerusinati toti care nu au votat

 2. Anonim 1 august 2012 at 11:01 - Reply

  Buna ziua,
  Nu se stie cine a scris acest articol.Se pare ca din lipsa de evenimente se marseaza pe ceva care nu mai intereseaza pe nimeni (au trecut cele 3 zile “minunate”).
  Poate ca ar fi bine ca presa sa incerce sa-si aduca aportul in educarea unui popor si asa debusolat si dezamagit.
  Din aceasta perspectiva, personal consider ca trebuie avut in vedere faptul ca important este viitorul nostru al tuturor si gasirea acelor elemente care ne pot uni si nici un caz cele care ne pot dezbina.
  Nu sunt “fanul” nici unei tabere dar am tinut sa-mi spun punctul de vedere in speranta ca sunt si alti cititori ai ziarului d-voastra. care asteapta un nou mod de abordare a evenimentelor despre care se doreste o dezbatere onesta.

  • Anonim 1 august 2012 at 12:19 - Reply

   Sunt de aceeasi parere!

 3. privitor 1 august 2012 at 11:11 - Reply

  dragule anonim, esti anonim si in minte! Articolul are autor, dar trebuie sa stii sa si citesti! Pe de alta parte, cum ti se pare faptul ca eu, care am fost la vot si mi-am exprimat un punct de vedere, sa fiu totalmente ignorat ?! voi cei care ati stat acasa aveti un cuvant mai greu decat al meu ? SUNTETI RUSINEA NEAMULUI ROMANESC SI LINGATORI DE CUR!

 4. Anonim 2 august 2012 at 22:14 - Reply

  draga privitor ai fost si tu unul din aceia care a strans oameni batrani de la tara si ia dus cu japca la vot si le ai spus cum sa voteze de ci tu nu ai fost un lingator de cur ….ci de mai multe ….

 5. andrei 3 august 2012 at 12:09 - Reply

  Suspendatului Băşescu i se potriveşte o lozincă de pe vremuri, că tot a condamnat el comunismul:
  Pauze lungi şi dese, cheia marilor succese!

Lasa un Raspuns »