Romania. Manual de neintrebuintare

Magazin Salajean 7 septembrie 2011 0

„O greva generala paralizeaza Italia: Sindicatele protesteaza fata de masurile de austeritate”. La noi, grevele – daca au loc – nu au aproape niciun efect. Iar spargatorii de greve prospera. In timp ce sindicatele tind aproape spre zero la suta credibilitate. De vina – intotdeauna in Romania – sunt altii.

„Turcan: Presedintele e sanatos. Daca nu ar fi asa, ar fi imposibil ca presa sa nu afle”. De la cine, d-le Turcan? De la dvs.? Probabil domnul consilier prezidential bate inspre presa tabloida – singura care prospera in aceasta perioada. Vezi recentele date BRAT mai ales despre tirajele vandute ale „ziarelor de calitate”. Care, daca „trendul” continua, vor disparea din peisajul media romanesc. Nu m-as mira.

„Boc: Comasarea alegerilor va fi analizata de fiecare partid din coalitie pana saptamana viitoare”. Adica alegerile parlamentare si cele locale sa aiba loc anul viitor la aceeasi data, probabil 18 noiembrie. Cum la politica si la fotbal se pricep toti romanii este evident ca pe aceasta tema sunt milioane de pareri. A mea chiar nu conteaza. Ca si a voastra. De ce? Pentru ca partidele – in general – nu tin cont de celebra „agenda publica”. Ci mai ales de finantarea campaniilor si a functiilor. De ceea ce trebuie „decontat” dupa. Asa ca nu m-as mira ca si unor partide de opozitie sa le convina „comasarea alegerilor”. Mai discutam oricum. Avem timp.

„Emil Boc: In privinta reorganizarii administrative, PDL poate accepta zece regiuni”. Sa fie „Tinutul Secuiesc – Mures, Harghita, Covasna” si „Partium – Salaj, Bihor, Satu Mare”? Nu m-as mira. Nici ca PD-L sa faca acest „compromis istoric” doar pentru a ramane UDMR la guvernare. Iar UDMR, fireste, va spune un „Igen” hotarat.

n S-au publicat, pe site-ul Ministerului Economiei, documente privind mult-prea-celebra afacere „Rosia Montana”. La cererea publicului. Tot la cererea fanilor, dezbaterile despre „aurul romanesc” vor continua. Pana cand se va termina si criza mondiala. Si „aurul romanesc”?…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »