Ranjet de hiena

Magazin Salajean 18 aprilie 2008 0

Turnatorii, frustratii, marlanii, pupincuristii, nevrednicii nostri prieteni de toate zilele, adica tot atatea hiene zbarcite, sunt conducatorii de azi si de maine ai palmasilor. Exemplele ce urmeaza nu sunt fictive, ele facand parte din viata noastra de zi cu zi.

Dragii mei, persoanele amintite au avansat in ierahia sociala, ori sunt gata sa o faca, in timp ce altele asemenea lor asteapta sa urce scarile consacrarii. Succesul de care se bucura, azi, hiena zbarcita se datoreaza, in primul rand, neimplicarii noastre, justificata comod, din fotoliu, nu printr-un bun simt, asa cum v-ati imagina, ci cu telecomanda in mana. Cred insa ca anumiti purici locali trebuie striviti devreme, fara pic de mila, ca sa nu ajunga, Doamne fereste, mai tarziu, plosnite judetene, paduchi nationali sau vampiri cu renume planetar. Din pacate, exemple de acest gen cunoastem, fiecare.

Hiena zbarcita iti vegheaza, neobosita, somnul. Sta acolo, cu falsa timiditate, ranjeste timid la toata lumea, da nenumarate dovezi de prietenie dezinteresata, si-apoi te face fara sa clipeasca. In cazul in care se pricepe la calculatoare, hiena zbarcita iti va citi corespondenta, crezandu-se agentul de la doi si-un sfert, camuflat in toaleta publica, acolo unde, calare pe un maldar de calendare porno, se gandeste cu drag la prietena ta. Fara nici un Dumnezeu, hiena zbarcita este gata sa renunte la pasiunile care dauneaza neuronilor si ficatului, la anturajele sale, doar pentru a-ti demonstra cat este de familista. In tot acest timp, organele statului accepta existenta hienei zbarcite, cu toate viciile sale, pentru ca tocmai din aceste vicii isi trag foloasele. Orgoliul, fatarnicia, curiozitatea exagerata, lacomia, frustrarea si alte asemenea calitati sunt vazute ca niste ingrasaminte naturale pentru toti cei care ar trebui sa vaneze hiena.

Naiba stie cum se face, dar hienele astea se inmultesc parca prin spori, astfel incat sa scada sporul populatiei. Bineinteles, atunci cand hiena zbarcita este prinsa la inghesuiala, umbland cu mata in sac, ne vine sa ii tabacim dosul pana la epuizare. Sunt convins ca unii dintre noi, mai moderati in atitudine, vor adopta o solutie mai blanda. Noi insa, nu. Pentru ca-i cunoastem hienei toate calitatile. Pentru viitoarele alegeri, consider ca solutia ideala pentru hiena zbarcita este cea obtinuta din combinatia acidului sulfuric, usor diluat cu niste coji de la ouale de Paste, pe care sa o serveasca la micul dejun. Bineinteles, totul intr-un scop nobil. Astfel stand lucrurile, la final, oricarei hiene zbarcite ii doresc amical sa aiba parte de ceea ce si-a dorit, si anume de o serie de fotografii frumoase, realizate numai de catre specialisti in medicina legala, desigur. Acum, hiena poate sa ranjeasca linistita. Oricum, e ultimul ei zambet…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »