Protecţia Consumatorilor Sălaj intră în reorganizare

Mihaela Oprea 3 octombrie 2012 1
Protecţia Consumatorilor Sălaj intră în reorganizare

Comisariatele judeţene pentru protecţia consumatorilor vor fi reorganizate, începând de la jumătatea lunii octombrie, prin arodarea acestora la comisariate regionale pentru protecţia consumatorilor, potrivit prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 700/2012 cu privire la organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), publicată în Monitorul Oficial.
Astfel, la jumătatea acestei luni, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj va fi integrat în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Regiunea Nord-Vest, cu sediul în municipiul Cluj, din care vor face parte şi comisariatele judeţelor Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Satu Mare.
Comisarul şef al CJPC Sălaj, Claudiu Silaghi, a declarat că există posibilitatea ca reorganizarea să se amâne. “Odată cu punerea în aplicare a acestor prevederi locale, structurile teritoriaşe îşi vor pierde personalitatea juridică, aceasta revenind doar comisariatelor regionale. Însă există posibilitatea ca organizarea comisariatelor judeţene să fie amânată, cum a mai fost în perioada anterioară. Urmează să primim informaţii cu privire la aceste modificări privind organizarea şi funcţionarea ANPC”, ne-a declarat Claudiu Silaghi.
Potrivit sursei citate, înfiinţarea comisariatelor regionale nu înseamnă reduceri de personal la nivelul structurilor teritoriale. “Suntem puţini comisari, astfel încât nu cred că va fi redus numărul de angajaţi din comsiariatele judeţene. Cu atât mai mult, la nivelul judeţului nostru, am putea vorbi de o suplimentare de posturi”, a precizat reprezentantul CJPC Sălaj.
Noile prevederi legislative arată că, în locul celor 42 de structuri teritoriale, vor funcţiona opt comisariate regionale, după cum urmează: Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (Cluj); Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Est (Iaşi), care grupează judeţele Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava, Bacău şi Vaslui, cu sediul în municipiul Iaşi; Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Vest (Timiş), care grupează judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, cu sediul în municipiul Timişoara; Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia (Piteşti), din care vor face parte comisariatele judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman, cu sediul în municipiul Piteşti; Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Centru (Braşov), care grupează judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Alba, cu sediul în municipiul Braşov; Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Est (Galaţi), care grupează judeţele Constanţa, Buzău, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Vrancea, cu sediul în municipiul Galaţi; Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov, care grupează municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, cu sediul în municipiul Bucureşti; Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Vest Oltenia (Craiova), care grupează judeţele Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi, cu sediul în municipiul Craiova.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 3 octombrie 2012 at 09:22 - Reply

    si ramane lenti fara coledzi?

Lasa un Raspuns »