Prizonieri în “plaga portocalie”

Magazin Salajean 3 iunie 2011 0

Zilnic, 24 de ore din 24, cele două televiziuni anti-PDL, Antena 3 şi, respectiv, Realitatea TV, ne aduc la cunoştinţă informaţii cu privire la dictatura pe care a instaurat-o Traian Băsescu în România. În acest cadru, sunt desfiinţate absolut toate măsurile Guvernului Boc şi devoalate escrocheriile la care se dedă peste tot în ţară plaga portocalie. Bineînţeles că interpretarea informaţiilor este de obicei tendenţioasă, însă multe dintre faptele dezvăluite sunt reale şi, totodată, reprobabile. Cu toate acestea, mulţi analişti politici susţin că niciuna dintre acţiunile PDL nu se ridică la faptele PSD şi PNL din vremea propriilor guvernări.

Ce înţelegem din mesajul pe care ni-l transmit cele două televiziuni? Desigur, recepţionăm că, invariabil, absolut tot ce au făcut PDL şi Traian Băsescu în ultimii ani este catastrofal. Şi că USL va remedia, imediat ce va avea ocazia, situaţia. Cu alte cuvinte, uslaşii vor da înapoi ajutoarele sociale, vor reface veniturile bugetarilor, vor băga în buzunarele profesorilor salarii cu 50 la sută mai mari, vor reangaja toţi disponibilizaţii etc. Asta se va întâmpla, oare, dacă USL va prelua guvernarea? Mi-e greu să cred că dacă Uniunea va câştiga alegerile parlamentare din 2012, toate aceste lucruri vor fi puse în practică. Astfel, electoratul celor două televiziuni se va considera, a nu ştiu câta oară, păcălit şi, implicit, trădat de propriile judecăţi.

Başca, mulţi dintre ei ar începe să regrete perioada în care plaga portocalie a fost la putere, perioadă în care reforma scoasă la lumină cu forcepsul de PDL a fost necesară, în timp ce USL doar a profitat de nemulţumirile populaţiei. Oricât de greu ne-ar fi să credem, astăzi, acest scenariu, el poate deveni realitate. Istoria recentă confirmă această posibilitate.

Conştientizând toate aceste aspecte, se pare că alegerile prezidenţiale din 2012 nu mai sunt chiar atât de lesne de câştigat de USL. Ar fi un semnal potrivit căruia, într-un final, mai mult sau mai puţin apoteotic, electoratul ar deveni ceva mai matur decât şi-ar dori-o politicienii, şi nu numai…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »