Pretul duplicitatii

Magazin Salajean 5 februarie 2010 0

Democrat-liberalii vor sa isi reinnoiasca look-ul. Astfel ca, la toamna, va fi organizat un congres care va consfinti schimbarea siglei si titulaturii partidului. In momentul actual, cei mai multi dintre pedelistii importanti inclina spre denumirea de Partid Popular. Dar, sa nu uitam ca, in urma cu cativa ani, dupa esecul de la alegerile generale din 2000, si taranistii lui Vasile Lupu s-au deghizat o vreme in oaie, purtand straie de populari. Una dintre intalnirile de taina ale taranistilor, pe tema schimbarii numelui partidului, a avut loc chiar la Zalau. Pana la urma, se stie ca nu le-a iesit stratagema.

Unii pedelisti cred ca numele de populari le-ar veni ca o manusa fara degete. In PDL sunt mai multi politicieni care suscita o simpatie din partea publicului alegator. De exemplu Berceanu, Elena Udrea sau Prigoana. Populari prin atitudine, acestia au realizat pentru alegaturi cam tot atat cat exista negru sub unghie, insa prind la vulg. Cat depre rezolvarea propiilor interese, dar si a celor din grupul lor de influenta, se stie…

Totusi, ceva mai complicata se anunta imperecherea partidului cu doctrina populara. Desi PDL este deja membru al Partidului Popular European, nimeni nu a aflat inca in ce cred democrat-liberalii. Nici macar ei nu stiu ce zestre politico-genetica au. Dupa atatea schimbari de directie, de la dreapta la stanga spectrului politic, si invers, nici nu-i de mirare ca majoritatea pedelistilor sunt dezorientati. Si, din pacate pentru ei, multi nu isi vor reveni niciodata.

Ce se stie cu exactitate este ca, datorita carismei lui Traian Basescu, care i-a strans sub aripa lui pe toti cei care ii puteau fi obedienti, pedelistii au obtinut in ultimii ani rezultate notabile la alegeri. Ca, ulterior, succesul acestora a insemnat dezamagirea noastra, e deja un lucru pe care in vedem si, mai ales, il simtim cu totii. Ma rog, aproape toti… Din neferirice, insa, pentru pedelisti, singura incununare a activitatii lor ramane tot Traian Basescu, personaj care pentru PDL a ramas atat cauza, cat si efectul acestei cangrene care incepe sa muste tot mai mult din speranta ca… vom trai mai bine.

Dar, o singura minte nu va putea sa suplineasca niciodata cateva mii de teste goale. Astfel ca domeniile in care majoritatea pedelistilor exceleaza sunt santajarea adversarilor politici, politica de clan sau smecheriile financiare. Dar, cum la toti ne vine randul, dupa atatea smenarii, care au aruncat partidul in ape din ce in ce mai murdare, cred ca, pana la urma, pedelistii vor avea soarta taranistilor, care si azi platesc pretul duplicitatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »