Prea saraci pentru avioane ieftine

Magazin Salajean 29 martie 2010 0

Freamata iar lumea politica si e agitatie cata frunza si iarba in jurul a doua subiecte: unul facut si unul contrafacut, unul cu avioane second-hand, luate de Romania de la americani, si unul cu arestarea parlamentarului Voicu, atat de uns cu toate alifiile incat nici Ariel si nici Fairy nu pot scapa de pete.

Avioanele pe care Guvernul vrea sa le aduca in flota tarii tocmai de la Brother Sam sunt vechi, dar scumpe. Sunt la mana a doua, dar multe. Sunt luate fara licitatie, dar pe ochi frumosi. Suntem o tara care nu are bani de aruncat aiurea, pe avioane care in 10 ani vor fi expirate. Suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine, daramite sa facem achizitii in dorul lelii, fara licitatii.

Iar acestea toate se potrivesc de minune, ca piesele unui puzzle ce atrage inca o data atentia lumii europene si o determina sa sara cu gura pe noi. Indreptatit vorbind, daca ne gandim ca si aceasta achizitie a fost facuta dupa modelul romanesc: pe ochi frumosi si zambetele, fara a licitatie publica internationala, asa cum e practica in UE, in care ne-am spetit sa ajungem si cu care ne fitosim de cativa anisori incoace. Cand alte companii din domeniu sustin ca ar fi putut oferi Romaniei avioane mai bune si la un pret mai convenabil, incepi sa stai sa te gandesti unde-i spilul in aceasta afacere? Cine ce sfori a tras si ce are de castigat? Ce s-a jucat, de fapt, si care este miza acestui joc facut in spatele cortinei? Nu cred ca raspunsurile vor intarzia prea mult, pana la urma, totul se afla, e doar o chestiune de timp.

Deocamdata, mai e o sansa de a spala petele, dupa ce parlamentarii vor asculta ofertele companiilor europene. Macar atat. Sigur, e putin, extrem de putin, dupa ce ne-am varat in cacao pana in gat, lucrand pe sub masa lucru manual.

Aici apare al doilea focar de agitatie si vanzoleala, arestarea lui Voicu, umflata de declaratii puse ba in gura lui Geoana, ba a lui Boc, ba a nu-stiu-carui subsef al sefului Cutarescu. Agitatie creata artificial pentru a deturna atentia

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »