Povestiri romanesti

Magazin Salajean 10 mai 2010 0

Hai sa dam mana cu mana, ca-ntre frati, sa ne pupam zgomotos pe un obraz, apoi pe celalalt, si sa mergem sa ne cinstim la birt. Tara merge singura, adica sta, ca doar nu are unde sa mearga daca infrastructura e jalnica. Si de fugit, nu poate nici daca vrea, ca nu are nici trenuri bune, ci doar niste coji de tinichea, ce abia se trag pe roti. Dar sa nu ne stresam cu nimicuri de astea.

E imediat vara si putem merge in concediu, nu la marea nostra, frate, ca e jegoasa si plina de alge, plajele sunt pline de chistoace (ti-amintesti cum am ingropat anul trecut si noi in nisip niste conserve? Tare, frate, tare de tot!), dar las ca mergem la bulgari, la croati, gasim noi. Dar intai hai sa gasim loc la birt, ca sigur e plin, ca romanului ii place beutura la rece, am vazut si noi reclama. Daca nu, putem sta pe marginea santului, ca e iarba mare si deasa de putem sa ne jucam de-a ascunselea prin ea (si asa a fost Ziua barbatului, nu?). Cum? De ce e asa mare si deasa iarba? Pai pentru ca la noi nu se tunde, ca in alte tari calde. La noi mai bagam vaca in ea, sa o pasca, dar acum nici vaci nu mai avem multe. Ne mai viziteaza aia de la Mediu si ne zic sa o tundem, ca altfel ne tund ei pe noi, dar si noi le-am zis sa-i dea pace, ca e bine si asa.

De vin alti inspectori, avem grija sa nu ne gaseasca. Ne ascundem bine tocmai in iarba de pe sant, unde stam acum si ne tinem rasuflarea la greu. Asta din cauza ca e plin de PET-uri si resturi si gunoaie in sant – nu, nu de tine este vorba, frate, ci de alea pe care le-a adus apa. Mda, sigur ca multe din ele tot de la noi se trag. Am stat de Pasti, de Rusalii, de 1 Mai muncitoresc, am stat in fiecare duminica si in toate celelalte sase zile lucratoare si rezultatele s-au vazut repede. Dar nu are a face, nu conteaza, important e sa vedem jumatatea plina a paharului: tara asta merge singura, asta e tot asa de adevarat ca si aia cu apa care trece, trece, iar gunoaiele ce raman dupa ea oricum nu ne intereseaza.

Au mai zis aia de la FMI ca trebuie sa dam burta jos, adica sa ne punem cu ea pe carte si sa lucram serios, dar vezi tu, asta are legatura cu verbul a munci, pe care – trebuie sa recunosti si tu – noi am cam uitat sa-l conjugam. Au zis ca ne taie din salarii si ca ne-or da afara. Pai noi suntem deja afara, stam bine mersi pe marginea santului. Si-au mai zis aia de la UE ca am putea invata sa ne gospodarim daca am vrea, luand exemplul lor, dar eu aici o tin una si buna: calul batran nu se mai invata in jug. La noi prinde doar faza cu statul si cugetatul, cugetam desigur la planuri despre cum sa ne fie mai bine. Si lucrurile sunt mereu optimiste si roz daca bem un paharel, ca asta e obicei bun, ramas din buni-strabuni. Asa ca hai noroc si la mai bine!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »