Povesti cu pesti…

Magazin Salajean 12 decembrie 2011 0

Este cazul ca USL sa se teama. Fata de ceea ce sperau cei din opozitie, Uniunea se prezinta destul de jos in ultimele sondaje de opinie, mai precis in apropierea pragului de 50 de procente. Problema se complica daca luam in calcul ca alegerile parlamentare sunt inca destul de departe, fapt pentru care – daca pastreaza acelasi trend – USL poate rata principalul obiectiv pentru care a strans sub aceeasi umbrela doua partide cu doctrine diametral opuse. Poate tocmai acesta este motivul pentru care Uniunea are de suferit la capitolul incredere.

Un alt aspect care da dureri de cap liderilor opozitiei este legat de faptul ca, dupa toate probabilitatile, in cazul in care PSD si PNL nu vor obtine o majoritate in viitorul Parlament, impunerea premierului din partea USL poate deveni un deziderat uzopic. Altfel, Traian Basescu va fi cel care va face jocurile. Moment de care se tem cel mai mult cei din opozitie. Acestia stiu deja ca, in mod normal, pe masura ce se apropie alegerile, PDL va mai creste. In acelasi timp, sunt sanse mari ca USL sa mai scada, dat fiind ca vor aparea, inerent, probleme interne, in principal din cauza rivalitatilor cauzate de stabilirea candidaturilor. Cu toate acestea, este putin probabil ca USL sa piarda alegerile, insa au toate sansele sa ajunga cu premierul la mila lui Traian Basescu. Ceea ce, pentru partidele lui Victor Ponta si Crin Antonescu ar fi o grea lovitura politica. Dincolo de umilinta momentului…

In primele sondaje facute dupa crearea USL, aceasta avea 67 la suta intentie de vot. In altele, cifra era de doar 58 la suta. Astazi, are sub 52 la suta. Fara doar si poate, 50 si ceva la suta este un rezultat minunat. Doar ca, de la 50 si ceva pana la 49 la suta este un pas foarte mic, iar la acest procent ai pierdut deja majoritatea necesara pentru a da premierul.

Apoi, este foarte posibil ca USL sa scada in intentiile de vot si fara ca PDL sa creasca. In timp ce unii romani vor continua sa urasca din tot sufletul culoarea portocalie, sa nu uitam ca adevaratele probleme din Uniune nu au aparut inca. Si aici ma refer la desemnarea candidatilor la presedintia consiliilor judetene si primariilor municipii de judet. Cu siguranta, oficializarea acestor candidaturi va genera o serie de nemultumiri. Va fi imposibil de evitat acest aspect, fiind posibil de asemenea ca aceste probleme sa se repete inclusiv la desemnarea candidatilor pentru alegerile parlamentare.

Cea mai mare problema, insa, pentru cei din USL este ca, la ora actuala, prostimea habar nu are de ce trebuie sa voteze repezentantii Uniunii. Nimeni nu a motivat populatia sa se prezinte la vot pentru a sustine opozitia. Daca unii se bazeaza doar pe un vot negativ impotriva ciumei portocalii, eu cred ca cineva trebuie sa le atraga acestora atentia asupra faptului ca USL nu a aratat, inca, palmasilor vreun program clar, care sa scoata tara din mizerie. In schimb, cand vine vorba despre acuze si injurii la adresa lui Basescu and Co., liderii Uniunii sunt premianti. Doar ca, din nefericire, cu acuze, promisiuni sau alte povesti cu pesti nimeni nu mai poate castiga alegerile. Cel putin, nu pe cele din 2012…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »