Pe locuri, fiti gata, start! Sa dosim averile sub pres!

Magazin Salajean 26 aprilie 2010 0

Un lucru pe care trebuie sa il recunoastem toti referitor la minunata noastra Romanie e faptul ca nu inceteaza sa ne minuneze. Mult promovatul Land of choice al Elenei Udrea e incredibil si avem dovada zilnic. Bunaoara, graba cu care functionarii publici si alesii statului tin sa isi doseasca averile. Tin mortis sa rezolve aceasta trebusoara, ca nu cumva presa scormonitoare sa mai dea peste cine stie ce conturi ascunse, vile obtinute prin matrapazlacuri, afaceri facute in paralel cu serviciul la stat si alte chestiute urat mirositoare. Care – sigur ca aduse in fata legii si a opiniei publice – arunca o lumina nu tocmai alba asupra celor ce le sunt stapani.

In statele europene, in SUA, nimeni nu scapa de Fisc. La noi, ca nu cumva realele venituri sa le fie impozitate si stiute de popor, unii vor sa le bage direct sub pres. Precum face mata cu gunoiul. Daca tragem o linie paralela, nimic nu ne impiedica sa spunem ca tot lucruri gunoioase se cheama si veniturile care nu pot fi declarate. De fapt, daca le-ai muncit, daca le-ai obtinut licit si corect, daca nu ti-e rusine cu ce ai facut, de ce sa nu le arati? Aaa, ca cica nu-i musai sa stie lumea de unde le ai?

Pai revenim, daca nu ti-e rusine si daca e licita obtinerea lor, de ce sa nu fie facute publice aceste aspecte? Aaa, ca sa nu iti ia impozit pe ele? Pai oare nu din impozite traieste visteria statului? Si cu ce ar fi mai breji functionarii publici si politicienii decat restul populatiei? Ca daca sunt, pe bune, mai breji, nu ne ramane decat sa ne facem toti functionari publici sau sa ne inscriem in politica si sa accedem spre culmile gloriei. Sa fim o tara a minunilor multe, fara numar, ca doar si asa ne indreptam cu toate panzele sus in aceasta directie.

Sa le aratam noi cum se ascunde tot acestor tari fraiere, care au Fisc si lege ce trebuie respectata. Vorba aia din gradinita: daca vreau eu, il chem pe tata si praf te face! Daca-i zic, poate ascunde si soarele si averile tale si ale familiei tale si ale stramosilor stramosilor tai! Ca doar avem exemplul cu averea dacilor, ascunsa asa de bine, ca n-a gasit-o nimeni veci pururi. Sac!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »