Oferte turistice nesimtite

Magazin Salajean 8 decembrie 2009 0

Am tot analizat de doua luni incoace ofertele turistice pentru sarbatorile din aceasta iarna si am constatat acelasi lucru ca si in multe alte dati cand am comparat ograda noastra cu cea a vecinilor. Daca la vecini se fac reduceri la pachetele turistice, intrucat e criza si decat sa nu aiba clienti defel, mai bine scad pretul, la noi, proprietarii de cabane si pensiuni fac reduceri nesimtite. Adica din cele care nu se simt. Eu nu am gasit oferte mai mici decat anul trecut nici in Predeal, nici in Maramures, decat in textele celor de la ANAT. In rest, practic si concret, nimic. Nada. Niente. Aaa, sigur ca acesti proprietari de vacante (pentru ca asta sunt, in definitiv) stiu sa isi cosmetizeze produsul si sa arunce cu vorbe mestesugite si intr-o parte si in cealalta. De exemplu, daca suni sa ceri detalii despre super-extra-mega-ultra oferta peste care ai dat pe internet, o voce numai lapte si miere iti spune ca are pentru tine chiar lapte si miere. Adica bucate, frate! Pachetele turistice au pastrat preturile de anul trecut, dar au in plus belsug pe masa. Cu alte cuvinte, pensiunile te asteapta cu vreo doua strachini de caltabosi mai mult decat iarna trecuta, cu galeti de salata de boeuf, cu inca trei metri de carnati si cu vreo zece blide de piftie, incat ma intreb daca porcul Ghita nu e mai mare si mai tare de sarbatori decat Mos Craciun?!

Se stie ca suntem un popor mancacios, gurmand si caruia ii plac mesele date de Ros-Imparat, cu cate 12 cuptoare de paine, tot atatea de friptura si trei duzini de butii cu vin. Dar ce e prea mult, e prea mult. Nu cred ca scopul vacantei de sarbatori este sa mergem la munte, la cabana, sa ne trantim in pat si sa facem miscare coborand in sala de mese pentru a ne indopa si adapa.

Din acest motiv si pentru ca stiu ca Anul Nou si Craciunul au si alte traditii in afara de cele culinare, astept mai mult de la ofertele pe care ni le flutura pe sub nas cei care au afaceri in domeniul hotelier. Astept poate conditii de cazare mai bune. Camere care sa fie intr-adevar de trei, patru, cinci stele si in care sa nu te trezesti ca ploua prin tavan (vorbesc din proprie experienta). Bai unde canalizarea sa fie functionala si apa sa fie calda, nu calaie (si aici citez din experienta proprie). Astept nu mancare cu nemiluita, ci poate un abonament pe o saptamana la teleski, telecabina sau poate bilete la un concert sau muzeu local. Astept sa ma ispiteasca frumos, cum fac austriecii, nemtii, croatii, cehii. Astept reduceri reale si oferte imbunatatite nu doar verbal. Astept si merg sa fac sarbatorile la austrieci.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »