Oana Zavoranu l-a batut pe Traian Basescu!

Magazin Salajean 6 octombrie 2006 0

Pentru mult trambitatul dialog TV de bilant (doi ani de la desemnarea drept candidat la presedintie din partea Aliantei D.A.), Traian Basescu a ales drept cadru de desfasurare Palatul Cotroceni. Un cadru mai putin obisnuit pentru intervievarea unui politician. Regula e ca politicianul sa vina in studio. Un cadru mai putin obisnuit si pentru Traian Basescu. Telespectatorul s-a invatat sa-l vada prin localurile bucurestene sau sa-l auda intervenind telefonic intr-o emisiune care-l injura.

Autorul interviului a simtit si el nevoia unei tinute solemne: costum, cravata, frizura data cu fixativ.

Facand astfel o exceptie de la regula care domina la autorii de talk-showuri: destul de lejeri.

intrebarile au fost tepene si solemne ca un sicriu de lux. Raspunsurile presedintelui au fost asemanatoare: cumpanite si grave. Rezultatul? Ratingul emisiunii a inregistrat o curba descendenta la modul primejdios.

Dupa primul sfert de ora, de la 2,6 a coborat la 1,6, pentru a sfarsi in 0,6. Rating de talk-show de televiziune de cartier, cu administratorul unui bloc de oameni cumsecade.

Simpla iscodire a ratingului ne dezvaluie ca telespectatorii s-au grabit sa telecomande pe Realitatea TV, ca au stat pe acest post vreun sfert de ora, dupa care s-au mutat pe altele. Cei mai multi au ingrosat randurile emisiunii de pe OTV, unde Dan Diaconescu dezbatea conflictul dintre Oana Zavoranu si mama acesteia. Cand Oana Zavoranu a intervenit prin telefon, ratingul OTV-ului a facut un salt in sus, in timp ce al Realitatii prezidentiale s-a tuflit si mai tare.

Oana Zavoranu l-a batut pe Traian Basescu la audienta. Doar prin telefon. Daca venea in studio, il snopea! La o asemenea intamplare am fi tentati sa ne lansam in ironii la adresa poporului roman. Popor de telenovela! Cum am mai zis de multe ori pana acum. Si dupa popasul ironic, sa ne vedem de treaba.

Dupa opinia mea intamplarea merita ceva mai mult decat un exercitiu de sarcasm pe seama poporului roman. intaia oara dupa multa vreme, Traian Basescu a incercat sa fie si altceva decat un sef de stat in bodega. A incercat sa fie presedinte. Prabusirea audientei dupa doar un sfert de ceas ne arata insa ca orizontul de asteptare al romanilor fata de Traian Basescu e altul.

Romanii nu si-l imagineaza presedinte.

Romanii si-l imagineaza starleta de telenovela.

La concurenta cu Oana Zavoranu!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »