O tara a oamenilor politici

Magazin Salajean 31 august 2010 0

Nu stiu voi, dar eu una m-am saturat pana peste cap sa inger povestile si minciunile politicienilor din aceasta tara. Toti sunt facuti parca din acelasi aluat, odata crescuti, acopera totul in cale, dupa care se lasa vertiginos la fundul vasului. Am incercat de multe ori sa urmaresc emisiunile la care sunt invitati oameni din viata politica, insa toate discutiile despre ceea ce s-a facut, ce nu se face ori ce nu va fi facut pe viitor, indiferent ca este vorba de educatie, finante, turism sau orice alta ramura a economiei, toate raman la stadiul de discutii. De cand am intrat in criza financiara, toti arunca vina unul pe altul. Mai nou, nu mai conteaza nici apartenenta politica, mai mult, chiar membrii unei organizatii se infunda unul pe altul.

Chiar presedintele de onoare al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Cristian Diaconescu, afirma zilele trecute ca viata politica romaneasca este caracterizata de dezbinare, ura chiar de foarte multe ori si este o atitudine prosteasca prin care incerci sa generezi o situatie negativa in legatura cu adversarul politic, in ideea ca cetatenii te vor considera mai bun. O proasta coordonare a activitatilor si setea de putere pentru interese proprii va tine Romania intr-o criza constanta, cum suntem de altfel de multi ani incoace. Toate tarile care au iesit din criza, dincolo de solutiile economice mai bune sau mai rele, au avut sprijin politic si un plan de masuri viabil. La noi, politicienii mai au putin si se strang de gat chiar in direct, la tv, in timp ce isi aduc vorbe grele si injurii netinand cont de nicio regula si fara sa dea dovada de pic de bun simt.

Sunt niste oameni care, prin statulul lor ar trebui sa fie culti, intelepti si cu simt de raspundere pentru milioanele de romani care le conduc, sa se comporte in fata multimii (in cazul Romaniei – a prostimii), precum niste tanti care urla cand nu primesc ceea ce doresc. Suntem cu totii afundati in vasul care mai are putin si ajunge o epava, pentru ca la conducerea acestuia se afla doar politicieni, care trag de carma in toate directiile. Pana la urma, ne indreptam spre nicaieri dupa cum bate vantul, pentru ca indiferent de cine este la putere sau in opozitie, nu constientizeaza necesitatea de a guverna pentru oameni, nu pentru ei, ca oameni politici.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »