Nota de plata pentru Revolutie

Magazin Salajean 2 septembrie 2011 0

Zilele acestea am aflat cu totii cat platim pe revolutie. S-a mai spus dar nu prea insistent, ca sa nu bagam de seama si sa nu ne indignam. Acum, probabil, sub amenintarea valului doi de criza a bugetelor, guvernul nu mai poate plati nimic in plus fata de strictul necesar si fata de ceea ce orice cetatean considera ca este normal si de bun-simt sa suporte prin contributia sa.

Doua miliarde de euro am platit din 1990 si pana in 2011! Pe baza a ce se poate calcula usor, adica indemnizatii, despagubiri, beneficii, scutiri, terenuri si spatii comerciale. Cat o autostrada de la Cluj la Bucuresti sau o suta de spitale noi. De ce nu avem noi o autostrada iar ungurii o au? De ce avem spitale in paragina? Pentru ca la noi regimul comunist a cazut cu impuscaturi si cu morti, iar la ei pasnic! Este o suma enorma pentru Romania si numai niste iresponsabili puteau decide sa o cheltuiasca fara niciun beneficiu in viitor. Numai pentru acel prezent, acea liniste si acel consens cineva si-a cumparat legitimitatea si puterea cu doua miliarde de euro pe care nu-i avea si nu i-a platit el. I-am platit noi si tot nu a fost suficient. A fost nevoie si de cateva mineriade.

In 1990, Ion Iliescu a fost nevoit sa le inchida gura revolutionarilor care-l contestau prin miscari de strada. A aparut o Lege a revolutionarilor, Legea 42/1990, care prevedea ca ranitii in Revolutie si urmasii eroilor-martir au dreptul la unele beneficii. Printre altele, si atribuirea a 10.000 de metri patrati de teren extravilan si 500 de metri patrati de teren intravilan, acesta din urma fiind destinat pentru constructia unei locuinte, daca solicitantul nu a avut in proprietate un spatiu locativ. Doi ani mai tarziu, legea a fost modificata pentru ca toti revolutionarii sa beneficieze de avantaje, nu numai urmasii celor morti. Din 1993 a inceput nebunia terenurilor. Numarul revolutionarilor a crescut incredibil, de la 8.270, cati erau la inceputul anilor 90, la peste 25.000 in 2004. In acest interval s-au acordat 5.000 de hectare de teren pe tot cuprinsul tarii.

Incercarea de a repara situatia prin Legea 341/2004 a stricat-o si mai tare.

Potrivit Monitorului Oficial din data de 7 iulie 2010, 21.243 de romani au primit titlul de revolutionar. Dintre acestia mai mult de trei sferturi (16.012) sunt luptatori in Revolutie, remarcati prin fapte deosebite. Conform Legii 341/2004, prin luptator remarcat se intelege o persoana care

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »