Mos Craciun a invins criza

Magazin Salajean 29 decembrie 2009 0

Mos Craciun nu este in criza, nu a intalnit-o inca sau poate nu a ajuns prin acel colt de Laponia unde traieste Craciuneascul romanilor. Banuiesc ca trebuie sa fie unul diferit, intrucat in restul tarilor, toti au strans punga si sacul cu daruri si, implicit, cheltuieli. La noi, nu.

La noi se spune doar ca este criza, ca trebuie sa fim cu ochii pe valiza mai ceva ca pinguinul pe baliza, dar cum te-ai intors cu spatele, romanul iesit la shopping (cumparaturi este deja ceva perimat) isi umple cosul si cu ce-i trebuie si cu ce nu.

– Draga, uite scobitori! Oare mai avem acasa?

– Avem un pachet intreg, dar mai luam unul.

Sa fie!

Sa fie pentru ce? Pentru carne, evident. Ori vor avea atatia musafiri si o masa imbelsugata cu atata carne incat se vor consuma stive de scobitori (ajunge sa-mi fie mila de padurile ce vor deveni bete de scobit intre dinti) ori unii romani s-au specializat in a-si incarca inutil cosul supermarketului cu produse pe care nu ajung sa le foloseasca decat in urmatorii 2 ani.

Poate este si o reminiscenta a anilor de comunism inflacarat, cand romanul iesea peste tot cu plasa in buzunar, iar daca avea norocul sa-i cada sub ochi un magazin care primea marfa

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »