Mizeria intelectualului roman

Magazin Salajean 1 iunie 2009 0

Campania electorala pentru europarlamentare a intrat in linie dreapta.

La PSD si PNL, spatiile de publicitate electorala sint ocupate de oameni de-ai partidelor respective.

PDL face exceptie.

La reuniunile organizate de baronii locali, la radio si televiziuni, intalnesti cetateni fara nici o legatura cu acest partid. Sint, de altfel, si cei mai agresivi in demagogia lor: Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu.

Inscrierea pe lista PDL a unor persoane care n-au facut nimic pentru acest partid (lingerea lui Traian Basescu fiind greu de confundat cu efortul de a lipi afise) nu poate decit sa stirneasca nedumeriri.

Sunt dispusi stabii PDL sa-si sacrifice oamenii de baza, cei de dragul unor tipi care n-au facut altceva decit sa-i toace banii lui Sorin Ovidiu Vantu sau sa-si plimbe fundul prin avioane?

E o nedumerire retorica, fireste, pentru ca liderii PDL, redusi la ipostaza de soldatei ai lui Traian Basescu s-au vazut obligati sa indeplineasca porunca venita de la Cotroceni.

Asadar, orice intrebare trimitind la liderii PDL e completamente inutila.

In chestiunea plasarii pe lista PLD, in locuri eligibile a unor jurnalisti si membri ai societatii asa-zis civile, intrebarea trebuie sa se refere exclusiv la Traian Basescu.

Ce-a urmarit domnul presedinte prin aceasta manevra care poarta pecetea stilului sau de a face politica?

Mai multe obiective dintre care s-ar cuveni sa mentionam:

1) Continuarea procesului de compromitere a presei si a societatii civile.

Persoanele impuse pe lista de Traian Basescu, alaturi de distinsa sa fiica, isi au intemeiata faima pe harnicia exemplara cu care l-a lins zi de zi in scris si oral.

Excelent cunoscator al mizeriei care defineste asa-zisa elita intelectuala a Romaniei, Traian Basescu a facut o noua demonstratie publica despre ce inseamna jurnalistii si membrii societatii civile cu ifose de independenti.

Intr-o alta lume decit cea romaneasca, respectivii ar fi trebuit sa refuze oferta motivind ca laudele aduse lui Traian Basescu au dat crus admiratiei lor sincere si nu dorintei de a li se arunca si lor un os. Acceptind cit a-i bate din palme inscrierea pe lista PDL, linga creatoarea de gramatica Elena Basescu, persoanele cu pricina au dovedit inca o data ca elita intelectuala a Romaniei e aceeasi de pe vremea papucului fanariot.

2) Un semnal dat si altor hamesiti din presa, din societatea civila si din politica autohtona.

Ceva in genul:

Cine ma linge are o bucata de carnita.

Cine strimba din nas, zicindu-si ca ar mai trebui sa fac din cind in cind o baie si la posterior, va incasa ciomege pe spinare.

S-a dovedit inca odata ca, spre deosebire de ceilalti presedinti, Traian Basescu, e departe, cel mai bun cunoscator al mizeriei intelectualului roman.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »