Miscarea presedintelui

Magazin Salajean 3 octombrie 2011 0

Intentia lui Traian Basescu de a aduce ceva nou pe plaja politicii romanesti, sub pretextul coagularii fortelor de dreapta, este deja o idee compromisa din fasa. Proiectul s-a nascut din start cu sanse slabe de reusita. Ce vrea, de fapt, Traian Basescu? Ei bine, seful statului intentioneaza sa aduca in prim planul politicii romanesti o alternativa nepatata la PDL, dar care sa fie coordonata de acelasi partid. Ce vrea Traian Basescu, practic, este imposibil. Totusi, ce l-a determinat pe acesta sa ajunga in fata acestui proiect? In primul rand, este cert ca Traian Basescu si-a pierdut din autoritatea pe care o avea in PDL. Apoi, perspectiva unei infrangeri a democrat-liberalilor la alegerile din 2012 este destul de probabila.

In momentul in care presedintele a admis, in urma cu cateva zile, ca proiectul privind Miscarea Populara ii apartine, instantaneu, planul lui Traian Basescu a inceput deja sa fie degradat. Astfel, simtindu-i potentialul, garda veche din PDL a confiscat ideea Miscarii Populare, ingropand-o inainte de nastere. Desigur, si televiziunile au participat la inmormantare, intrebandu-se retoric daca Gigi Becali, Vadim Tudor si Dan Diaconescu vor face parte din proiect? Garda veche din PDL a inteles jocul lui Traian Basescu, si anume incercarea de a inghiti un PDL scapat de sub control printr-o miscare pe care avea s-o controleze inca din faza embrionara. In acest context, greii PDL s-au intrebat de ce si-ar dori o astfel de Miscare? Sa suporte aceeasi presiune venita de la Cotroceni? Sa imparta din putinul ramas la mai mule guri, hamesite de atata stat pe margine?

Fara doar si poate, Traian Basescu este constient de toate aceste lucruri. Tocmai de aceea ma intreb daca se va impaca, in final, cu ideea ca nu poate construi o astfel de Miscare si va lasa brandul in franciza greilor PDL? Sub aripa acestui proiect se vor stange, laolalta cu unii politicieni respectabili, aproape toti frustratii politicii romanesti. Un scenariu horror, dar verosimil.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »