Minimercato politic

Magazin Salajean 12 decembrie 2007 0

Partidele politice din Salaj au deschis stagiunea de iarna a transferarilor, mai ales ca anul viitor, prin mai – iunie, vor avea loc turneele finale ale campionatului electoral local si toata lumea politicoida asteapta sa faca o figura sau o fenta frumoasa (electoratului, se intelege). Acest minimercato neaos se desfasoara, cum altfel, cu aceiasi jucatori, cu aceiasi antrenori si cu aceiasi agenti (de influenta). Mai ales sub strabunul indemn da-mi-o mie, na-ti-o tie. E un fel de rotire a cadrelor pe stil ceausist, de nu cumva, mai degraba, partidele isi imprumuta unele altora jucatorii primariabili pana la celelalte alegeri, mai mandre si mai cornute, din 2012. Descoperirea de noi talente politice, de Dobrini politici in devenire, care chiar daca sunt ineficienti in fata portii, macar ametesc electoratul cu driblinguri si declaratii, a ramas la meseriasul stadiu de promisiune, gretoasa. Poate ca, cine stie, in al n+ 12-lea ceas, vreun antrenor va schimba tactica de joc si va baga in teren si juniori de perspectiva, iar dinozaurii vor ramane si ei oleaca pe banca de rezerve, pana la o noua glaciatiune politica.

Antrenorul PDL Salaj, Viorel Stanca, e, oarecum, previzibil prin imprevizibil, de e sa folosesc limbajul filosofului de serviciu al fotbalului romanesc, Mr. Cornel Dinu. Dupa ce l-a trimis pe Radu Capilnasiu la echipa a doua, destul de probabil antrenorul Stanca si-a dat seama ca nu poate juca cu doua varfuri impinse, recte Filip si Ghiurco, ca oricum erau la invaluire, si cel putin unul dintre ei nu prea stie sa dea cu mingea. Asa ca, mijlocasul Dorel Labo, aflat dupa unii spre finalul perioadei de imprumut de la PD la PNL, a primit un trasor de semnalizare de la antrenorul Stanca, cu promisiunea ca-l face Pipo Inzaghi. Labo, oficial, a refuzat oferta, cu toate ca in mediile politice se bate doba ca Labo va fi noul inaintas al antrenorului Stanca, cu care PDL va penetra portile ferecate ale Primariei Zalau. Eu, precum Toma, vorbim de politica, totusi, nu cred pana ce nu vad. Si ca antrenorului Catalin Micula i s-a luat de tot fluierul echipei PNL Salaj, iar el va fluiera a paguba pe scarile Parlamentului. Si tot pana ce nu vad nu cred ca Radu Capilnasiu va trece de la echipa a doua a PD Salaj la prima echipa a PNL Salaj, pe post de Ruud van Nistelrooy, tot pentru penetrarea Primariei Zalau. La fel cum nu cred ca antrenorul Stanca si-l va lua ca secund pe antrenorul Gheorghe Stanciu de la PLD Salaj, pentru a forma, asa, un soi de echipa Mister Dinu & Tantarul Talnar de la Dinamo. E posibil ca Gheorghe Stanciu sa lase fotbalul politic pentru luptele libere, politice, transferandu-se cu tot cu echipa spre alt partid.

Una peste alta, nu m-as mira ca toata aceasta perioada de transferari sa nu aiba efectele scontate. Mai ales la votul de la localele de anul viitor. Si pentru ca electoratul apreciaza mult mai mult UEFA Champions League decat tina fotbalului politic romanesc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »