Mengele s-a mutat la Cotroceni

Magazin Salajean 14 mai 2010 0

Mai mult decat oricand, in aceste zile, zicala potrivit careia razbunarea este considerata arma prostului pare sa fie tot mai de actualitate. Recentul pachet de masuri anti-sociale anuntate de presedintele Traian Basescu a aruncat Romania in haos. Se pare, insa, ca aici vorbim despre ceva premeditat.

Poate fara vreo intentie voita, prin pozitia extrem de dura pe care a adoptat-o, Basescu se razbuna in primul rand pe Guvernul pe care l-a procreat, scotandu-l cu forcepsul din tenebrele politicii romanesti. Lipsa de rezultate a echipei lui Emil Boc, l-a determinat pe presedinte sa-i dea premierului si, desigur, ministrilor cateva suturi in dos. Cu o singura exceptie, draga lui Basescu pentru parul balai ce i se rasfrange pe umeri, majoritatea celor care fac parte din actualul Guvern vor avea soarta unor animale bune pentru sacrificare. Unii dintre membrii actualului cabinet vor iesi atat de sifonati din aceasta aventura, incat viitorul lor politic va fi compromis. Si, sincer, cred ca era si timpul!

De asemenea, Basescu se razbuna pe propriul partid. Cresterea fara nicio masura a PDL a atras prea multe nulitati, care au inceput sa formeze gasti, si care nu au altceva de facut decat sa blocheze proiecte. Foarte probabil, alegerile viitoare vor trimite PDL, ca de altfel intreaga clasa politica, acolo unde ii este locul. Lovindu-se de lucruri concrete, cum este de exemplu recesiunea economica, politrucii nostri ne arata, in sfarsit, cat de slab pregatiti sunt si, mai ales, cata ipocrizie pot sa inghita la o singura masa. Fara nicio exceptie, toti se lauda ca au solutii, dar nimeni nu le-a aplicat niciodata. Mai mult, in conditiile date, toti fug de guvernare ca dracu de tamaie. Blocat in propria-i neputinta de a reactiona, Boc pare sa fie singurul fraier din Romania care inchide ochii pentru binele si, implicit, pentru imaginea tatucului.

Fara indoiala, pachetul de masuri – scuipat de Basescu peste poporul ce l-a ales – va lovi extrem de dur in populatie, de parca palmasii ar fi de vina ca, in Romania, se fura tot ce se poate: licitatii, flote, termopane, voturi, functii s.a.m.d. Ei bine, sunt convins ca marinarul ar fi preferat un popor de marinari, pulbere de beti, insa extrem de disciplinati si dornici sa riste tot ce au agonisit. Insa, spre marea dezamagire a primului matelot al acestei tari, romanii sunt extrem de comozi, comoditate care merge doar pana la un anumit punct. Cum, in ultimii ani, peste acest popor – ce pare sa fie blestemat – s-a revarsat o cantitate impresionata de ura, sentiment generat de tot ceea ce inseamna factor de decizie in tara aceasta, tare ma tem ca buba se va sparge foarte curand. Si-atunci, vom vedea pe unde vor scoate, ei, alesii nostri, camasa. Cu siguranta, le va fi indesata in anumite zone ce n-au vazut inca soarele.

Ce nu intelege Basescu, este ca masurile anuntate vor avea un efect de bumerang. De altfel, presedintele se razbuna, in acest zile, pe propria-i persoana. Fiind la al doilea mandat, personal, nu mai are nimic de pierdut. Dintr-un salvator al acestei natii, Basescu s-a transformat peste noapte in cel mai hatru cosmar al romanilor. Astfel, dupa ce a esuat rusinos in batalia cu criza, presedintele a prins bisturiul in mana ce-i tremura de la prea mult alcool si, acum, se pregateste pentru o operatie deschisa pe cord. Fara nicio anestezie, Basescu vrea sa opereze societatea romaneasca pentru a o salva de la dezastru. Problema e ca seful statului nu are nicio afinitate spre medicina, ci doar spre macelarie. Iar noi, palmasii, nu suntem altceva decat niste fraieri care inca mai acceptam experimentele acestui Mengele de la Cotroceni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »