Mândră țară, vesel cârmaciul

magazinsalajean 10 octombrie 2012 3
Mândră țară, vesel cârmaciul

Daniel Săuca

Țara-i blocată. Mândră țară, vesel cârmaciul. Și propaganda-i veselă, cu batistuță și unghiuțele tăiate regulamentar. Campania electorală își varsă iar lăturile pe sticle chiar dacă, hopa, până și varanii de la antene au început să saliveze abundent după șoldani ca Ponta. Țara-i blocată. Cui îi pasă… Mândră țară, vesel cârmaciul. Campania electorală ne va ridica din nou nivelul de trai, printre flegme, faulturi grosolane și isterii grețoase. Până în 9 decembrie vom trăi fericiți până la adânci bătrâneți, cu pensii mărite, cu salarii mișto, cu autostrăzi, cu oferte fără număr de la DD, să trăiască la mulți ani toți fraierii și noi pe lângă ei. Țara-i blocată. Mândră țară, vesel cârmaciul. UE ne caută la fonduri și la parchete, dar ce contează: să trăiască șmenul, râul și ramul, șpăgarii mioritici și canalul Dunăre – București, pe care ne vom da cu trotinete – șalupă, până la marea cea mare, plină de petrolul altora. Mândră țara, vesel cârmaciul. Și candidații la parlamentare, care ne vor aburi după principiul „minte-mă frumos, mânca-ți-aș”. Asta după ce vor ieși fericiți, vineți la ochi, din „alegerile interne”, firește, acolo unde vor avea loc asemenea năzbâtii și din „comisiile de integritate”. Mândră țara, vesel cârmaciul. Până în 9 decembrie poate se mai schimbă un lot de miniștri, în timp ce țara, vai, ce cuvânt fain, duduie de controale și procese. Prin județe veselia-i și mai mare, de nu se mai înțelege nimeni cu nimeni, după principiul olbian „dă-mi și mie un leu de ținți”. Și chiar dacă s-ar înțelege, fiecare e atât de important, de barosan încât, dom`le, las` că știm noi cum merg treburile… Treburile merg țais, nimeni, aproape, nu mai are chef de nimic. Sindicaliștii nu mai au chef de doinit, presarii nu mai au chef nici să facă memorabilul copy –paste… Mândră țară, vesel cârmaciul. Despre strategii și alte chestii (probabil) serioase discutăm după 9 decembrie. Asta după tăiatul porcului și sărbătorile de iarnă…Și instalarea noului președinte la Casa Albă…

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. anonim 10 octombrie 2012 at 09:05 - Reply

  Autorule;de ce pomenesti explicit numai de antene si de Ponta si nu pomenesti si numele cirmaciului vesel? Au ti-i frica de el sau esti in barca lui cind ar trebui sa fii in barca noastra a tuturor romanilor?Analizind mai in detaliu articolul consider ca anumite cuvinte precum flegme ,gretoase si minca-ti-as nu ar avea ce cauta in cuprinsul acestuia.Cred ca nivelul articolului este mediocru;trebuia sa va mai ginditi un pic inainte de a-i da drumul spre publicare.Astept de la D.v.mai mult,mai corect si mai multa…impartialitate.

 2. Andrei 10 octombrie 2012 at 14:51 - Reply

  Aştept alegerile din 9 decembrie, când ciumeţii portocalii vor primi “LUSTRAŢIA FINALĂ”, doar ei au votat legea lustraţiei. Apoi urmează alungarea “preşedintelui”, menţinut în vârful baionetelor americane.
  Abia apoi va fi linişte în ţară.

 3. Maria 10 octombrie 2012 at 17:05 - Reply

  …asa ne doreste UE -garantul drepturilor omului – si amewricanii – garantul democratiei – aprinzi o torta si gata, e democratie – noi vom aprinde mai multe luminari, caci suntem o tara mai mica…) si ei stiu mai bine de ce avem noi nevoie…
  sa fim optimisti si sa avem rabdare….
  oricum nu putem face nimic, decit ce vor ei….
  avem cirmaci, tara e mindra…
  aplauze, aplauze, aplauze…

Lasa un Raspuns »