Interviu in barlogul ursului

Magazin Salajean 16 martie 2012 0

Premeditat sau nu, subiectul saptamanii in presa nationala este legat de pseudo interviul prim-ministrului Mihai Ungureanu la Antena 3. Din capul locului, trebuie sa remarcam ca, in comparatie cu predecesorii sai, actualul sef al Executivului a avut curajul sa intre in barlogul ursului, acolo unde Mihai Gadea isi freca deja palmele de bucurie pe motiv ca va avea ocazia ca, dupa atatea fumigene aruncate in ochii telespectatorilor, sa taie in sfarsit in carne vie. S-a inselat amarnic.

Nu stiu cat a contat pentru Mihai Ungureanu ca nu are (cel putin oficial si, totodata, pentru moment) carnet de partid portocaliu, insa gestul sau de a descaleca in curtea lui Dan Voiculescu arata ca, pana la urma, Romania mai are cativa oameni cu sange in instalatie. Altfel, gestul primului ministru de a se arunca in groapa cu lei ar putea fi catalogat ca fiind cel putin iresponsabil. Cel putin din punct de vedere politic.

In emisiunea lui Gadea am vazut un invitat destul de degajat si, totodata, un individ cat se poate de stapan pe capacitatile sale intelectuale si profesionale. Ca Razvan Ungureanu nu a avut deloc trac, nu se pune. Cunoscandu-i trecutul, este clar ca omul are antrenamente indelungate in acest domeniu. Nu acelasi lucru am putea spune despre Mihai Gadea. In nenumarate randuri, moderatorul Antenei 3 si-a tradat emotiile, fiind momente in care ucenicul Mihai Gadea nu si-a mai gasit cuvintele. De altfel, Gadea iti dadea senzatia ca mai are putin si va exploda de la atata tensiune, situatie care l-a facut pe premierul Ungureanu sa glumeasca ironic spunand ca e prea cald in studiou. Cu toate acestea, primul ministru a dat dovada de fair-play si nu a speculat prea mult situatia. Avea in fata un pugilist care se cerea afara cu mult inaintea gongului.

Cu toate acestea, Mihai Gadea a fost pus la punct inca de la inceputul emisiunii. Vorbind despre destituirea unui sef din Politia Romana, in urma atacului armat de la coaforul Perla din Bucuresti, moderatorul Antenei 3 a avut ideea deloc inspirata de a spune ca este un gest salutar al Guvernului. Momentul de efuziune a lui Gadea a fost intrerupt de premier, antenistul primind o adevarata lectie de gramatica. Mai precis, Ungureanu l-a intrebat pe interlocutorul sau ce a vrut sa spuna cu cuvantul salutar, stiindu-se ca, in DEX, salutar inseamna salvator sau providential. Pentru Gadea, a fost primul upercut primit la ficat, astfel ca acesta a inceput sa-si piarda suflul, cautand totodata sa dea tot felul de explicatii puerile. A fost momentul in care Ungureanu a aratat ca nu degeaba a fost ministru de Externe si sef la SIE, functii care l-au ajutat sa isi insuseasca anumite tehnici de comunicare si dialog, astfel ca, la aceasta ora, premierul are capacitatea de a se plia pe orice model de interlocutor.

In restul emisiunii, am mai vazut cum o replica a lui Mihai Gadea punea intrebari, in timp ce Mihai Ungureanu avea raspuns aproape la orice provocare. Sigur ca nu pot fi convins de faptul ca toate raspunsurile premierului au fost si cele corecte, insa felul in care a stiut sa le brodeze l-a pus pe interlocutorul sau in imposibilitatea de a mai para ceva. Astfel ca Mihai Gadea a ales sa fie cat se poate de prudent, pentru a evita o adevarata umilita. Noroc cu emisiunea lui Mircea Badea, care statea sa inceapa. Celalalt antenist a incercat sa mai spele ceva din rusinea colegului sau, care se vedea ca sufera destul de mult in platou, astfel ca a sarit si el la gatul premierului, ca apoi sa-si piarda elanul dupa doar cateva minute de asa-zis dialog. Moment in care, cu siguranta, majoritatea pedelistilor au atins orgasmul in fata televizoarelor. Si pe buna dreptate, dupa meciul de la Antena 3, Ungureanu pare ca stie sa provoace astfel de momente. Cel putin in curtea portocaliilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »