Indiferenta de presedinte

Magazin Salajean 6 iulie 2010 0

Baia de multime la care spera presedintele Traian Basescu in cadrul pelerinajului facut in zonele grav afectate de inundatii s-a transformat, cu siguranta, intr-o supriza deloc placuta. Obisnuit sa fie adulat de cei multi, Basescu a fost supus unui dus atat de rece, incat a cedat nervos si a sarit, practic, la gatul amaratilor. Reactia multimii lovite de ape nici ca ar fi trebuit sa-l mire, in conditiile in care modul in care a condus tara in ultima perioada l-a transformat intr-o persona non-grata. Romanii care s-au inghesuit sa-l voteze se trezesc, acum, calcati in picioare, aratati cu degetul ca au pus la pamant sistemul educational, ca mint cu nerusinare intr-o problema a carei esenta este cu totul alta si certati pentru ca au neglijat sa-si asigure locuintele. Si toate astea, intr-un moment in care oamenii ramasi fara case in zona Moldovei cerseau dupa o vorba buna, dupa promisiunea ca statul se va trezi din starea de hibernare, va constientiza pericolele pe care le provoaca dezlantuirea naturii si va incepe sa investeasca rational intr-un sistem de protectie contra inundatiilor.

Echipat cu cizmele de cauciuc, inaintand cu greu prin ape, seful statului nu a avut nici cheful si nici inspiratia de a le oferi romanilor loviti de furia apelor ceea ce acestia asteptau. Ce sa mai spunem despre eventuale discursuri din ciclul nostra culpa, vezi-Doamne, ne pare rau ca nu am actionat din vreme, ca s-au dat autorizatii de constructie in albia raurilor etc si etc. Nici in mijlocul dramei si disperarii celor multi ramasi fara un acoperis deasupra capului, presedintele nu a dovedit dram de sensibilitate. Nici macar nu a renuntat la tonul ironic cu care ne-a obisnuit. Lui ii pasa doar ca amaratilor nu le-a trecut prin cap sa-si asigure locuintele. Pai n-avem bani, ca ne-ati taiat 25 la suta din salarii. Dar cu ce va ocupati? Sunt cadru didactic. La ce calitate are educatia, nu avem ce discuta. Ori ca cetateanul patriei nu munceste destul – vezi episodul in care Basescu i-a imputat unei pensionare ca 12 ani lucrati sunt cam putini pentru o viata de om, asa ca sa nu-i fie cu mirare ca nu primeste decat 300 de lei pensie.

Acestea au fost cateva dintre replicile pe care un conducator de tara le-a servit romanilor necajiti. Doar nimic nu este mai simplu decat sa arunci vina asupra celui marunt ori sa schimbi subiectul. Sau, de ce nu, sa neglijezi esenta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »