Greseli absurde

Magazin Salajean 5 octombrie 2007 0

Cine a zis ca in Romania serviciile acordate populatiei sunt de toata minunea avea dreptate. Mare dreptate. Omul o fi trecut, incet, de stadiul in care califica drept slabe, apoi proaste si apoi jenante, ca sa se opreasca in final la respectabila stare de uimire. Este o stare in care caz fara sa-ti dai seama pe moment, ridicand perplex din umeri si intrebandu-te, culmea!? daca oare chiar este cazul sa te minunezi, in loc sa iei lucrurile pur si siplu asa cum vin.

Adica, daca serviciile oferite populatiei sunt de-a dreptul uimitor de… proaste, jenante si slabe, nu face nimic, asta avem, cu asta defilam.

Si zicand servicii, cuprindem tot in aria cea larga, pe care azi o dedicam cu mandrie minunatiilor numai bune de tara lui Alice. Altfel, nu se poate explica o catastrofa precum cea in care a fost distrus un bloc intreg, catastrofa ce porneste de la asigurarea unei utilitati publice. O utilitate, un serviciu pentru care populatia scoate din buzunare bani, dar care s-a intors, brusc, impotriva consumatorilor.

Sau, ca sa nu ziceti ca suntem obtuzi si ca mergem pe un singur exemplu, sa intram putin in saloanele si pe coridoarele spitalelor din Romania. Daca nu ti se greseste diagnosticul, tratamentul, numele, fisa si pijamaua, esti norocos. Te poti considera fericit. Pentru restul, insa, pentru cei multi adica, serviciile din spitale raman invaluite intr-o nebuloasa acuta. Din pacate, nici macar ea nu poate justifica greseli care fac sa ti se ridice parul maciuca in cap. Greseli precum cea petrecuta zilele trecute, la Spitalul Judetean din propria noastra ograda, si care a avut drept rezultat gasirea piciorului unui barbat la o groapa de gunoi. Un astfel de caz este socant, daca nu prin grotescul lui, prin pata pe care o arunca pe imaginea unui sistem al carui scop este ingrijirea sanatatii si a corpului uman. O astfel de greseala ce tradeaza neglijenta si superficialitate loveste direct si increderea pe care populatia o are in Sanatate, in spitale, in cei care lucreaza aici. Si chiar daca sunt si halate albe care isi fac datoria cu competenta, rezultatelor lor sunt innegurate de greseli absurde.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »