Grave erori ale guvernului Tariceanu

Magazin Salajean 25 septembrie 2008 0

Cele mai grave actiuni ale actualului guvern, care ma cutremura, sunt atacul continuu la statul de drept si subminarea independentei justitiei. Aici a abdicat masiv guvernul Tariceanu. Aici s-a indepartat de programul Aliantei D.A. care a castigat alegerile promitand ca statul de drept va reveni in matca lui normala, ca justitia va fi egala pentru toti si ca actele de coruptie din perioada guvernarii Nastase vor ajunge in justitie. PNL si Tariceanu si-au incalcat aceste promisiuni facute electoratului si au tradat, ajutand personaje anchetate din PSD, dar si din propriul partid sa fuga de justitie.

In perioada opozitiei, PNL a denuntat, cel putin formal, ca sub guvernarea PSD atacul la statul de drept devenise regula. Acum PNL a uitat asta si a chemat in ajutor acelasi PSD din 2000-2004, profund nereformat si nociv pentru democratie.

Toate acestea au starnit o mare ingrijorare si la Brussels. Dovada stau avertismentele repetate ale Comisiei Europene. Abandonarea luptei impotriva coruptiei a dus la perceptia ca admiterea Romaniei in UE ar fi o mare eroare.

PNL-ului ii reprosez o alta culpa capitala: a compromis credibilitatea unei guvernari de dreapta, permitand PSD, un partid ce parea in pragul imploziei, sa revina in preferintele electoratului. Agatati de putere, numai si numai din interese personale, s-au lasat vesnic santajati de PSD facand concesii care, pe de o parte, au ridicat scorul acestuia, pe de alta parte au grevat grav economia tarii de alocarea eficienta a resurselor.

Tentativele parlamentare si reusitele legislative apara in continuare impostura, coruptia mica si mare, la toate nivelurile. Rezultatul? Situatia proprietatii este inca neclarificata, reforma justitiei, constitutionala si a sistemului politic lipsesc. Continuam sa platim

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »