Editorial Sport: Retur fara farmec

Magazin Salajean 15 decembrie 2006 0

Cum Dinamo Bucuresti a reusit sa se desprinda la 13 puncte de Steaua Bucuresti si la 16 de Rapid si CFR Cluj, returul pare a nu mai avea nici un farmec. Cel putin in desemnarea campioanei. Ne intrebam ce s-a intamplat de s-a ajuns la aceasta imensa diferenta de puncte intre Dinamo si urmaritoarele sale? O fi jucat cainii prea bine sau o fi evoluat celelalte prea slab? Tind sa cred ca prima varianta este mai plauzibila. Cu siguranta, urmaritoarele liderului nu vor renunta la lupta, cu toate ca unii conducatori de club par sa se obisnuiasca cu ideea ca nu vor mai prinde fotoliul de lider. Teoretic ar mai sanse, practic, nu prea. Va ramane insa, batalia pentru locul 2, loc ce va accede in turul doi preliminar al Champions League.

Daca privim mai la vale, observam cateva echipe ce par sa nu aiba nici o ambitie de afirmare, printre acestea fiind Gloria Bistrita, Otelul Galati, Politehnica Iasi, sau de ce nu, FC Vaslui. Echipe care stau linistite si asteapta banchetul de la final, dar care vor avea un cuvant de spus in returul campionatului.

Daca mai coboram putin si privim spre zona periculoasa a clasamentului, echipe amenintate cu retrogradarea ar fi mai multe: Farul, National, UTA, Unirea Urziceni, Craiova, Ceahlaul, formatii care nu au voie sa faca prea multi pasi gresiti in retur, pentru a fi sigure la Liga I si in sezonul 2007 – 2008. Insa, sunt convins ca cei care conduc fotbalul romanesc vor trage fraiele din timp, iar echipele care vor retrograda majoritatea vor fi din provincie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »