Drept la replica

Magazin Salajean 27 octombrie 2006 0

d-lui Olivian Vadan,

redactor-sef la Magazin Salajean

In virtutea dreptului la replica, dorim sa facem urmatoarele precizari referitoare la cele aparute in materialul Muzeul Judetean, sfasiat de coltii politicului din MS, joi 26 octombrie 2006:

– In cadrul institutiei au existat conflicte intre angajati si fosta conducere a muzeului, care s-au datorat unei proaste gestionari a raporturilor de munca precum si unui managment defectuos, aspecte constatate printr-o serie de sesizari adresate Consiliului judetean Salaj, respectiv prin actiuni in justitie. Dovada ca aspectele sesizate de o parte din angajati au fost intemeiate, este demisia fostului director precum si sentinta instantelor de judecata, respectiv hotararea Consiliului de Administratie al muzeului care a anulat evaluarea profesionala ilegala a anumitor specialisti deranjanti prin atitudinea lor critica.

– consideram ca afirmatiile d-lui Stanca reprezinta atacuri denigratoare la adresa unuia dintre candidati, respectiv Ioan Bejinariu.

Mentionam ca adevaratul Factor de instabilitate sunteti dumneavoastra d-le Stanca, intrucat va permiteti sa interveniti intr-un segment unde nu aveti nici atributii, nici competente, substituindu-va factorilor institutionali responsabili in acest domeniu. De altfel, implicarea dumneavoastra in activitatea institutiilor de cultura din judet are antecedente vechi, elocvente fiind atacurile repetate, dar sterile (motivate de interese personale) la adresa conducerii DJCCPCN Salaj.

Afirmand ca familia Bejinariu atata spiritele in zona banuiam ca va referiti la calitatea de leader de sindicat a d-nei Corina Bejinariu si la actiunile initiate ce au avut ca scop obtinerea unor drepturi legale, precum si contracararea abuzurilor vechii conduceri a muzeului. In calitate de presedinte al unui partid democrat ar trebui sa acceptati ca instrumentele luptei sindicale tin de exercitiul democratic garantat de constitutie si sunt expresii ale libertatii individuale.

Din respect pentru opinia publica precizam ca muzeul nu a fost si nici nu se va transforma intr-un ring de box din simplul motiv ca este o institutie unde activeaza specialisti care cred in lupta de idei si care doresc instituirea unui mediu concurential bazat pe valoare si competenta.

Toate luarile noastre de pozitie s-au inscris in limitele normale ale decentei si bunului simt si, in consecinta, nu ne impresioneaza manifestarile grobiene, de pe pozitii de forta, din partea unor indivizi deloc indreptatiti din punct de vedere moral, sa ne denigreze. Oricat veti incerca, d-le Stanca, sa ne acreditati imaginea de recalcitranti si scandalagii, pe baza unor informatii venite doar dintr-o anumita directie, nu vom inceta sa luptam pentru valorile in care credem. Iar in privinta opiniei dumneavoastra, care nu poate fi decat subiectiva, privind unicul factor de stabilitate identificat, culmea, in persoana unui membru PD (cum altfel ar putea fi?), va propunem sa lasam comisia de specialitate, constituita la nivelul Consiliului judetean pentru a se pronunta, in deplina cunostinta de cauza, asupra candidatului ce intruneste calitatile unui bun manager, capabil sa gestioneze timp de 5 ani institutia muzeala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »