Directorii mureseni

Magazin Salajean 19 decembrie 2006 0

Unul a plecat cu ovatii, surle si trambite, celalalt a venit cu huiduieli. Unul spune ca a fost mazilit, celalalt zice ca e pe merit. Unul nu este dorit, celalalt este regretat. Unul a pierdut sustinerea politica a cuiva, celalalt a dobandit-o.

Si asa mai departe, se poate dezvolta subiectul asta la nesfarsit, dar, pe scurt, asta este povestea celor doi directori muresani. Stau si ma intreb, de multe ori, ce se intampla in acest sistem, oare nu ne mai putem trezi nicicum din amorteala asta politica in care ne-am varat de ani incoace? Ne rotim in jurul cozii la fiecare patru ani. Dupa cum bate vantul politic. Se vorbea, inainte ca o alianta – stiti voi care – sa castige alegerile, ca se va merge pe competenta. Atata competenta este in tara asta, de numa tuna si fulgera mintea tuturor, de nu mai poti stii, dimineata cand ajungi la serviciu, cum il cheama pe director. Vin, pleaca, vin, pleaca, se rotesc, pana ne innebunesc de cap.

Sincer, nu am nimic cu niciunul dintre mureseni. Unitatea aceea de pe dealul municipal este atat de putreda, incat nu-l vad pe directorul ala Director, care sa poata sa faca ordine pe acolo. Sa dea Dumnezeu, ca acest Muresan sa poata sa faca mai multe decat celalalt. Avem nevoie. Dar semne de intrebare se ridica peste tot. De ce nu avem specialisti in judet? De ce nu vin rezidenti in judet? De ce merg bolnavii cu probleme mari in alt judet? Iarasi, si asa mai departe.

Am scris, mai demult, un editorial, care se intitula Presedinte pentru o zi, in care am cam vorbit despre ce as face daca, vorba titlului, as fi presedinte pentru o zi. Logic. M-am gandit, de multe ori, ce-as face, oare, daca as fi manager de spital judetean, doar o singura zi?

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »